Politiķi kā veļas pulveris

Evija Hauka
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Redzamākās, nevis ietekmīgākās personas, - par Vējoni, Lembergu un Ušakovu, kas sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS novembra aptaujā guvuši pozitīvu sabiedrības novērtējumu, saka Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas studiju fakultātes dekāne Ilga Kreituse.

«Kādreiz, kad Kārlim Leiškalnam jautāju: «Ko tu tur maisies pa priekšu?» - viņš atbildēja: «Ja vienu mēnesi neesi masu informācijas līdzekļos, tevis nav.» Lembergs un Ušakovs visu laiku ir sabiedrības acu priekšā,» saka Kreituse.

Tas ir līdzīgi kā ar veļas pulveri, ko mēs nopērkam nevis tāpēc, ka vecais ir slikts, bet tāpēc, ka mums to 18 reizes rāda.

Runājot par Raimondu Vējoni, politoloģe norāda, ka viņš ir valsts prezidents de jure, bet de facto nenosaka ne politisko klimatu, ne attiecības starp politiskajiem spēkiem. Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa darbību pozitīvi vērtē vairāk nekā 60% Latvijas iedzīvotāju, atsaucoties uz SKDS datiem, otrdien vēsta laikraksts «Diena».

Pēc Kreituses domām, komandu, kas veidojusi Lemberga tēlu, var uzslavēt par profesionalitāti – Ventspils mēra tērps var patikt vai nepatikt, bet uzmanību tas piesaista. «Ir grūti radīt tēlu, bet, ja tas radīts, tad to mainīt ir vēl grūtāk.

Ja mīts par labo saimnieku ir radīts, tad nevienu neinteresē, cik no smukā bruģīša naudas ieslīdējusi kabatā.

Tas ir tāpat kā ar Kārli Ulmani – neviens neanalizē viņa veikumu. Lembergs iet šo pašu ceļu, un par viņa enerģiju un uzņēmību var tikai pabrīnīties,» stāsta profesore.

Savukārt par Nilu Ušakovu viņa saka: «Pārāk smaga aizmugure vienas lielvalsts vārdā, uz kuras viņš balstās. Pamazām spēku ir uzaudzējis otrais cilvēks.» Ušakovs ir pietiekami izskatīgs un atraktīvs, bet de facto lielāka ietekme ir Andrim Amerikam. «Ušakovs ir atpazīstams, bet pamatā visu izšķir Ameriks un Burovs.»

Aptauja liecina, ka jau ilgāku laiku reitingu līderi ir arī partijas «Latvijai un Ventspilij» priekšsēdētājs un Ventspils mērs Aivars Lembergs un «Saskaņas» līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs. Lemberga reitings aptaujā ir 23, bet Ušakova - 19,7.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu