Opozīcija prasa atbrīvot no amatiem Ķekavas domes priekšsēdētājas padomnieku Volanski

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ķekavas novada domes opozīcijas deputāti pieprasa domes priekšsēdētājai Viktorijai Bairei (JKP) atbrīvot no ieņemamajiem amatiem savu padomnieku, uzņēmuma «Energo Fortis» vienīgo īpašnieku Andri Volanski, informēja Ķekavas domes deputāts Andis Adats («Vienoti Latvijai»).

Šādu rosinājumu atbalstījuši arī deputāti Andis Damlics («Reģionu alianse»), Gatis Līcis («Gods kalpot mūsu Latvijai»), Raimonds Nitišs («Gods kalpot mūsu Latvijai») un Anastasija Prokopenko (S). Politiķi to pamato, atsaucoties uz TV3 raidījumā «Nekā personīga» izskanējušo informāciju par šī uzņēmuma iespējamo iesaisti šaubīgos mēģinājumos saglabāt zaļās enerģijas ražotāja statusu.

Deputāti arī apgalvo, ka Baire vienpersoniski ir noslēgusi līgumu ar Volanski, ieceļot viņu par priekšsēdētājas padomnieku ar pārbaudes laiku līdz 11.decembrim un nozīmējusi viņu par pašvaldības izpilddirektora aizvietotāju. Tāpat, ignorējot opozīcijas deputātu iebildumus, ceturtdien notikušajā domes sēdē Volanskis ar balsu vairākumu ticis iecelts par iepirkumu komisijas locekli.

Opozīcijas deputāti aicina arī citus deputātus pievienoties darbam pašvaldības, nevis kāda interesēm, kā arī domes priekšsēdētājai pašai atkāpties no amata ar kuru tā «godam netiek galā».

Savukārt Baire aģentūrai LETA norādīja, ka oficiālu iesniegumu ar pieprasījumu atbrīvot Volanski no ieņemamajiem amatiem nav saņēmusi. Priekšsēdētāja vērsusies arī pie deputātes Prokopenko, kas par šāda veida pieprasījumu arī neesot informēta. «Oficiāli šāda veida iesniegums nav saņemts, un, pārprasot vienam no opozīcijas deputātiem, arī viņš to nevarēja apliecināt,» sacīja domes priekšsēdētāja.

Tas, ka Volanskis ieņem domes priekšsēdētājas padomnieka amatu, atbilst pašvaldības nolikumam, teica Baire, piebilstot, ka neredz nekādas pretrunas savā darbībā, ieceļot Volanski šajā amatā. «To, ka var spēlēties ar vārdiem un opozīcijai to patīk darīt, to es nevaru ietekmēt,» norādīja domes priekšsēdētāja, piebilstot, ja ir kādi jautājumi par Volanska uzņēmējdarbību, tad jāvēršas pie paša uzņēmēja.

Jau ziņots, ka pieprasījumā partijas Ķekavas nodaļai JKP lūdza skaidrot situāciju saistībā ar novada domes priekšsēdētājas padomnieka Volanska darbību uzņēmumā SIA «Energo Fortis». Politiskais spēks norādīja, ka šis uzņēmums pēc TV3 raidījumā «Nekā personīga» izskanējušās informācijas varētu būt iesaistīts šaubīgos mēģinājumos saglabāt zaļās enerģijas ražotāja statusu.

«Nekā Personīga» vēstīja par vairākiem uzņēmumiem, kuri nav laikā pabeiguši projektus, bet licences saglabājuši, AS «Sadales tīkla» testā padodot jaudu no pārvietojama ģeneratora. Ja šie uzņēmumi sāktu darbu un izmantotu iespēju elektrību tirgot par paaugstināto cenu, patērētājiem tas izmaksātu līdz 100 miljoniem eiro obligātā iepirkuma komponentes maksājumos nākamajos desmit gados.

«Sadales tīkls», izvērtējot komersantiem izsniegtās atļaujas enerģijas ražošanas iekārtu pieslēgšanai elektrotīklam un pārbaudot pieejamos dokumentus, atcēlis uzņēmumam SIA «Energo Fortis» iepriekš izsniegto atļauju enerģijas ražošanas iekārtu pieslēgšanai elektrotīklam, aģentūru LETA informēja «Sadales tīkla» pārstāvji.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka «Energo Fortis» dibināta 2012.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. Pērn «Energo Fortis» ieņēmumus no pamatdarbības neguva, bet cieta zaudējumus 362 eiro apmērā. «Energo Fortis» vienīgais īpašnieks ir Volanskis.

Tāpat ziņots, ka Ķekavas novada domes priekšsēdētāja, papildinot savu komandu, radījusi divas jaunas darba vietas un to uzturēšana gadā izmaksās gandrīz 35 000 eiro, aģentūrai LETA noskaidroja domē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu