Izsludināts konkurss uz reorganizējamās Daugavpils Universitātes rektora amatu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Izsludināts konkurss uz reorganizējamās Daugavpils Universitātes rektora amatu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Pretendentu izvirzīšana un pieteikšanās norisināsies vienu mēnesi - līdz 6.janvārim.

Dokumenti jāiesniedz Daugavpils Universitātes Administratīvajā daļā Daugavpilī, Vienības ielā 13, 227. telpā.

Jau vēstīts, ka Daugavpils Universitāti nākamajā gadā reorganizēs par Austrumlatvijas Universitāti, tā 28.septembrī lēmusi augstskolas Satversmes sapulce. Par augstskolas reorganizāciju vēl jālemj Ministru kabinetam.

Latvijas Avīze iepriekš vēstīja, ka Daugavpils Universitātes reorganizēšana par Austrumlatvijas Universitāti, iespējams, ļautu pašreizējam rektoram Arvīdam Barševskim faktiski saglabāt amatu trešo pilnvaru termiņu pēc kārtas, kas bez augstskolas reorganizēšanas nebūtu iespējams.

Laikraksts skaidroja, ka rektora pilnvaras Barševskim būtu beigušās jau šā gada septembrī un jaunas rektora vēlēšanas saskaņā ar Augstskolu likumu bija jārīko jau mēnesi pirms pilnvaru beigām. Taču Daugavpils Universitātes senāts maijā nolēma Barševska pilnvaras pagarināt līdz brīdim, kad tiks pabeigtas reformas. Konkrēts termiņš šajā lēmumā nav minēts.

Savukārt Barševskis aģentūrai LETA oktobra nogalē apgalvoja, ka pats nepieteikšot savu kandidatūru jaunveidojamās Austrumlatvijas Universitātes vadītāja amatam. Augstskolas vadītājs teica, ka viņam tuvākajos mēnešos ir jānoved līdz galam reforma augstskolā, pēc tam varēšot spriest par turpmāko rīcību.

«Pats dokumentus uz šo amatu pilnīgi noteikti nesniegšu. Ja mani uzrunās un šim amatam apvienojoties virzīs vairākas augstskolas struktūras, vērtēšu, kāds varētu būt kopējais atbalsts. Pēc reformām atbalsts var mazināties, jo tās skar cilvēkus, bet iet uz vēlēšanām un netikt ievēlētam es pilnīgi noteikti nevēlētos,» uzsvēra Barševskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu