Alojas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jurģis Rācenis pametis «KPV LV» rindas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: aloja.lv

Novembra beigās Alojas novada domes deputāts Jurģis Rācenis pametis partiju «KPV LV», savu lēmumu skaidrojot ar neuzticību partijas biedram Mārim Možvillo (KPV LV).

Šo lēmumu Rācenis skaidro arī ar to, ka partijas nodaļā nav bijusi aktīva komunikācija - tā bijusi tikai elektroniski un arī uzvirmojusi tikai atsaucoties uz opozīcijas aktivitātēm.

LETA jau ziņoja, ka Rāceņa balss bija izšķiroša, pievienojoties Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) deputātiem balsojumā par bijušās pašvaldības vadītājas Daces Vilnes (RA) atstādināšanu no amata.

Pēc pašvaldības vēlēšanām Rācenim bijusi skopā informācija par koalīcijā ietilpstošo sarakstu mērķi, sadarbības principiem un redzējumu par novada nākotni. Deputāts pieļauj, ka uz pārrunām nav bijis aicināts tādēļ, ka tobrīd vēl nebija deputāts. Mandātu pašvaldībā viņš ieguva pēc Ivara Ulmja (KPV LV) aiziešanas no domes, jo ugunsdzēsēja amats liedz iespēju strādāt arī kā deputātam.

Tomēr Rācenis nav bijis apmierināts ar koalīcijas darbu. Viens no iemesliem bijis tas, ka toreizējai koalīcijai bijis tikai vienas balss pārsvars. Pašreizējai koalīcijai arī ir tikai vienas balss pārsvars, taču Rācenis norādīja, ka viņa pozīcija priekšsēdētāja vietnieka amatā tomēr ir lielāks atbalsts jaunajai koalīcijai. Rāceņa kandidatūru priekšsēdētāja vietnieka amatam atbalstīja 11 no 15 deputātiem, pārējie četri bija pret.

Jauno priekšsēdētāja vietnieku neapmierinājies ar tas, ka deputātiem nav bijusi pieejama pilna informācija, piemēram, ievēlot izpilddirektoru. Nav bijuši zināmi visi amata kandidāti.

Pastāv arī pazīmes, ka bijusī domes vadība esot vēlējusies nodot pašvaldības mežu apsaimniekošanu kādam kooperatīvam, iemeslus balsošanai par vadības nomaiņu papildināja Rācenis. Pašlaik tikai uzskaite esot nodota kādam kooperatīvam, taču jaunajai vadībai nav informācija, kā un uz kādiem noteikumiem izvēlēts šis uzņēmējs, jo lēmumu vienpersoniski pieņēmis bijušais priekšsēdētāja vietnieks Māris Možvillo (KPV LV). Dome strādās pie darījuma apstākļu noskaidrošanas, sola Rācenis.

Tāpat Rācenis nav bijis apmierināts ar to, ka Vilne nav risinājusi Alojas pilsētas problēmas, piemēram nesakoptību.

Jau vēstīts, ka par Alojas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Valdis Bārda (LZS). Par viņu balsoja astoņi deputāti, seši bija pret, bet viens biļetens bija nederīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu