Baņķieris: Runas, ka deputātiem nedrīkst paaugstināt algas, ir kaitniecība pret valsti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Runāšana par to, ka deputātiem nedrīkst paaugstināt algas, ir kaitniecība, kas vērsta pret Latvijas valsti, to diskusijā raidījumā «Preses klubs» telekanālā «RīgaTv24» sacīja baņķieris Ģirts Rungainis.

Rungainis neuzskata, ka valsts sektorā tiktu saņemtas neadekvāti augstas algas.

«

Vienmēr būs nekonkurētspējīga salīdzinoši trūcīgo iedzīvotāju daļa, kura auros un nesapratīs un teiks - kā tas var būt, ka tikmēr, kamēr es nespēju nopelnīt minimālo algu, tikmēr mans priekšstāvis, par kuru es vispār neesmu balsojis, jo neesmu aizvilcies uz vēlēšanām, nekādā gadījumā nedrīkst saņemt vairāk.

Uzskatu, ka tā ir destrukcija, kas vērsta pret Latvijas valsts attīstību,» pauda Rungainis.

«[Deputātu] algām ir jābūt pietiekamām, protams, jāskatās, kas par tām tiek darīts, kādas tās ir, salīdzinot ar kaimiņvalstīm. Latvijas ekonomika pēdējos 7-8 gadus iet uz augšu, tas ir neapšaubāms fakts. Šobrīd darba algu pieaugums, pat tad, ja daļa no tā ir ēnu sektora legalizācija, attiecas uz divām trešdaļām darbaspējīgo iedzīvotāju. Kaut par kapeikām, pieaug arī pensijas, jaunās pensijas ir ievērojami labākas nekā tiem, kas pensionējušies senāk. Cits jautājums, ka vienmēr ir zināms pensionāru daudzums, kuri saņem mazās pensijas. Situācija valstī kļūst labāka. Runāt par to, ka deputātiem nedrīkst pacelt algas, ir kaitniecība, diversija, kas vērsta pret Latvijas valsti».

Kā ziņots, deputātiem atalgojums nākamgad pieaugs par 131 eiro, un nākamgad parlamentāriešu bruto atalgojumsbūs 2749 eiro, savukārt šogad tas ir 2618 eiro. Nākamgad Saeima plāno deputātuun darbinieku atlīdzībām tērēt 17,15 miljonus eiro, kas ir teju par miljonu eiro vairāk nekā šogad, kad atlīdzībām paredzēti 16,27 miljoni eiro.

Deputātiarī saņem samaksu par papildu pienākumu pildīšanu, piemēram, darbu Prezidijā, komisiju, frakciju vadīšanu. Saeimas priekšsēdētājam mēnešalgas daļa par amata pildīšanu ir 1415 eiro, bet nākamgad būs - 1486 eiro; komisiju priekšsēdētājiem un frakciju vadītājiem šogad tā ir 1137 eiro, bet 2018.gadā būs - 1194 eiro.

Jau ziņots, ka šī gada 3. ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī par pilnas slodzes darbu bija 925 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Salīdzinot ar 2016. gada 3. ceturksni, vidējā alga palielinājās par 65 eiro jeb 7,5 %.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu