Nedēļas nogalē Ādažos notiks ASV bruņoto spēku ātrās reaģēšanas mācības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nedēļas nogalē, no 9.decembra līdz 10.decembrim, Ādažu poligonā norisināsies ASV bruņoto spēku ātrās reaģēšanas mācības, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Mācībās piedalīsies aptuveni 100 karavīru, tanki «M1 Abrams» un kājnieku kaujas mašīnas «Bradley» no ASV 4.kavalērijas pulka 5.eskadrona, lai pilnveidotu sabiedroto spējas ātri pārvietoties alianses teritorijā. ASV armijas 4.kavalērijas pulka 5.eskadrons ir daļa no 1.Kājnieku divīzijas 2.brigādes, kas ir izvietota Polijā.

Kā norāda ministrija, mācību mērķis ir pilnveidot sabiedroto ātrās reaģēšanas spējas un spēku pārvietošanu Baltijas reģionā, apliecinot ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā aizsardzībā.

Mācību laikā būs dzirdami īslaicīgi trokšņi, kas nenodara kaitējumu apkārtējiem un īpašumam, bet iedzīvotāju ievērībai AM informē, ka nedēļas nogalē Ādažu poligonā notiks ASV tanku kaujas šaušana, kas radīs īslaicīgus trokšņus - šaušana nenotiks laikā no plkst.24 līdz 6.

Tāpat mācību laikā pa dzelzceļu un pa ceļu notiks militārās tehnikas pārvietošanās, kuru pavadīs Militārā policija un Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt, uzsver AM.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu