Ķekavas domes opozīcijas un JKP kritizētais Volanskis noraida pārmetumus un darbu nepametīs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķekavas domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires padomnieks Andris Volanskis, kura atbrīvošanu no ieņemamā amata domē prasīja opozīcijas deputāti, kā arī koalīcijā esošās Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valde, noraida viņam veltītos pārmetumus un darbu vietvarā pamest neplāno, pastāstīja Volanskis.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā uzņēmums AS «Sadales tīkls» informēja, ka, izvērtējot komersantiem izsniegtās atļaujas enerģijas ražošanas iekārtu pieslēgšanai elektrotīklam un pārbaudot pieejamos dokumentus, tika atcelta Volanskim daļēji piederošam uzņēmumam SIA «Energo Fortis» iepriekš izsniegtā atļauja enerģijas ražošanas iekārtu pieslēgšanai elektrotīklam. JKP valde prasīja Bairei uz laiku no amata atstādināt padomnieku, bet tā vietā viņa izlēma izstāties no partijas.

Saistībā ar šo lietu Volanskis norādīja, ka viņš nesaskata nekādus šķēršļus vai apgrūtinājumus turpināt ieņemt līdzšinējo Ķekavas domes priekšsēdētājas padomnieka amatu.

«Es gan šeit nevilktu paralēles ar manu darbu Ķekavas novada domē. Redziet, ēnu nemet «Sadales tīkla» lēmums, bet gan cilvēki, kuri izmanto šo faktu un veic tikai sev pašiem zināmu iemeslu dēļ situācijas interpretāciju atstāstus sabiedrībai ar mērķi diskreditēt manu personību,» atzīmēja Volanskis.

Viņš sacīja, ka politiskajiem oponentiem, visticamāk, traucējot tas, ka viņš neesot politiski ietekmējams, kā arī tas, ka viņa darbs esot vērsts uz sabiedrības interesēm.

«Runājot par manu darbu Ķekavas novadā, pašlaik mums ir grūtības ar komunikāciju, jo to veikli izmanto politiskie oponenti. Malači, jo viņi pirmie publicē ziņas savu interešu leņķī. Pašvaldības ir jākļūst šajā jomā aktīvākai, jo labi padarītie darbi ir. Jā, tie var būt vairāk, bet ņemsim vērā, ka pirmie mēneši ir informācijas ievākšanas un sagatavošanās laiks, lai pilnvērtīgi un kvalitatīvi spētu izpildīt solīto. Nesteigsimies ar aplamiem secinājumiem. Pašlaik Ķekavas novada domē ir izcils deputātu sastāvs, kurš noteikti pārsteigs Ķekavas novada iedzīvotājus ar sen nepadarītu darbu padarīšanu,» pauda Volanskis.

Attiecībā uz uzņēmumu «Energo Fortis» Volanskis teica, ka rezonansi izraisījušā jautājumā ap obligātā iepirkuma komponenti (OIK) spekulāciju esot vairāk kā skaidrību.

«Šajā lielajā ažiotāžā ap OIK notiek daudz spekulācijas ap visiem iesaistīties gribētājiem šajā nozarē. Sabiedrībā vairs netiek šķirots godīgs uzņēmējs vai negodīgs, ir politiskais aizsegs vai tāda nav. Pievienojot vārdu OIK klāt jebkuram teikumam, viss saturs paliek briesmīgs un atbaidošs,» izteicās Volanskis.

Vienlaikus viņš informēja, ka patlaban šajā lietā par «Energo Fortis» atņemto licenci notiekot konsultācijas ar juristiem.

«Mums uz rokas ir tiesiski izdoti dokumenti, kuru saturs viennozīmīgi aizstāv «Energo Fortis» intereses. Par iespējamo tiesvedību paziņosim tuvākajā laikā, sagaidot juristu lēmumu. Jau no pirmās dienas uzņēmums ir gājis pilnīgi tiesisku ceļu - banka bija apstiprinājusi savu atbalstu šim projektam, un tas vien apliecina šī projekta caurspīdību. Diemžēl, ņemot vērā Latvijas ekonomisko aktivitāti un nākotnes attīstības scenārijus, mums nav izdevies piesaistīt pašu kapitālu projekta realizācijas uzsākšanai,» norādīja Volanskis.

Tādējādi esot skaidrs, ka «Energo Fortis» iepriekš esot rīkojies likumīgi un neesot pārkāpis nekādus normatīvus.

«Vienīgais, ko pašlaik varu sacīt par šo situāciju, ir tas, ka tā pilnīgi atbilst normatīvajiem aktiem un likumdošanai. Mēs izmantojām tikai legālus interešu pārstāvniecības līdzekļus un uzskatu, ka visu darījām pareizi, legāli un godīgi,» teica Volanskis.

«Firmas.lv» informācija liecina, ka «Energo Fortis» dibināta 2012.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. Pērn «Energo Fortis» ieņēmumus no pamatdarbības neguva, bet cieta zaudējumus 362 eiro apmērā. «Energo Fortis» vienādi uz pusēm pieder Volanskim un Andrejam Laškovam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu