«Saskaņa» uz VEF Kultūras pils sienas reklamē gaidāmo kongresu; būvvalde problēmas nesaskata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Uz VEF Kultūras pils sienas izvietots informatīvs materiāls par gaidāmo partijas «Saskaņa» kongresu, pastāstīja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Viņš skaidroja, ka Būvvalde saskaņojusi plakāta izvietošanu, taču tā neesot traktējama kā politiska reklāma, jo plakāts izvietots ar mērķi informēt par gaidāmo partijas kongresu. «Informācijas izvietošanas pieteikumā tika norādīts, ka uz plakāta tiks izvietots kongresa logo, līdz ar to būvvaldei nebija iemesla atteikt plakāta izvietošanu,» norādīja Butāns.

«Konkrētajā gadījumā uz VEF Kultūras pils ēkas fasādes izvietotā informācija definējama kā izkārtne, kas satur informāciju par ēkā plānoto pasākumu. Ilustrējot piemēru, analoģiski gadījumi pilsētā sastopami pie Nacionālā un Dailes teātra, kur uz ēku fasādēm izvietota lielformāta informācija par izrādēm,» norādīja Butāns.

Arī partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka reklāma ir izvietota līdz sestdienas vakaram par godu politiskā spēka kongresam, kas notiks VEF Kultūras pilī.

«Ja kaut kādā vietā notiek pasākums, šajā gadījumā kongress, pasākuma organizatori var izmantot iespēju izvietot arī reklāmu,» norādīja politiķis.

Pēc Ušakova domām, šī ir «absolūti normāla prakse». «Jebkurš politisks spēks, rīkojot kongresu, var izmantot iespēju paziņot plašākai sabiedrībai, ka konkrētajās telpās notiek politiskās partijas kongress,» uzskata politiķis.

Informācija par kongresu izvietota divās daļās - plakātos abpus VEF Kultūras pils ieejai. Nodeva par informācijas atļaujas saņemšanu konkrētajā gadījumā bija 22,77 eiro.

Tikmēr Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA skaidroja, ka birojam ir zināma plakāta publiskošana, un izmaksas, kas partijai ir izveidojušās par šī plakāta izvietošanu, būs jāatspoguļo tās šī gada pārskatā, kuru vēlāk birojs pārbaudīs.

KNAB norādīja, ka šobrīd nav priekšvēlēšanu aģitācijas periods, līdz ar to Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma normas šajā gadījumā nav piemērojamas.

VEF Kultūras pils telpās šo sestdien, 9.decembrī, tiešām plānota «Saskaņas» kongresa norise. Būvvaldē apstiprināja, ka 9.decembrī šis plakāts arī tiks demontēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu