JKP pagaidām nerosinās Baires atstādināšanu no Ķekavas domes priekšsēdētājas amata

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien notikušajā Ķekavas novada domes koalīcijas sanāksmē Jaunās konservatīvās partijas (JKP) biedri nerosināja domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires atstādināšanu no amata, aģentūrai LETA apstiprināja pašvaldības deputāts Voldemārs Pozņaks (LZP).

Arī JKP Ķekavas nodaļas deputāti Olafs Klūdziņš un Andris Ceļmalnieks apstiprināja, ka «šis jautājums pašlaik nav iekļauts partijas dienas kārtībā», un ka sēdē klātesošie partijas biedri vienojušies Baires demisiju nerosināt.

Savukārt partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns aģentūrai norādīja, ka, lai arī pagaidām priekšsēdes atstādināšana ierosināta nav, tas nenozīmē, ka tuvākajā nākotnē tas nevarētu notikt. «Mums vēl ir jāizvērtē situācija ar viņas padomnieku Andri Volanski, taču pagaidām palieku pie pārliecības, ka agrāk vai vēlāk tomēr Baires atkāpšanos virzīsim,» norādīja Bordāns.

Kā ziņots, Ķekavas novada domes opozīcijas deputāti pieprasa domes priekšsēdētājai Bairei atbrīvot no ieņemamajiem amatiem savu padomnieku, uzņēmuma «Energo Fortis» vienīgo īpašnieku Andri Volanski. Politiķi savu pieprasījumu pamato, atsaucoties uz TV3 raidījumā «Nekā personīga» izskanējušo informāciju par šī uzņēmuma iespējamo iesaisti šaubīgos mēģinājumos saglabāt zaļās enerģijas ražotāja statusu.

Deputāti arī apgalvo, ka Baire vienpersoniski ir noslēgusi līgumu ar Volanski, ieceļot viņu par priekšsēdētājas padomnieku ar pārbaudes laiku līdz 11.decembrim un nozīmējusi viņu par pašvaldības izpilddirektora aizvietotāju. Tāpat, ignorējot opozīcijas deputātu iebildumus, ceturtdien notikušajā domes sēdē Volanskis ar balsu vairākumu ticis iecelts par iepirkumu komisijas locekli.

Baire trešdien paziņoja par izstāšanos no JKP, savu lēmumu skaidrojot ar situāciju, ka «pēdējā laikā sabiedriskajā telpā izskan dažāda rakstura informācija par Ķekavas novada domes deputātu komunikācijas stilu un rīcību, kura diemžēl atstāj cilvēkos neizpratni un rada iemeslus dažādām politiskām spekulācijām».

Taču JKP valdes priekšsēdētājs norādījis, ka «ja viņa nebūtu uzrakstījusi iesniegumu, būtu izslēgta. Viņa to saprata un pati uzrakstīja iesniegumu.» Viņš arī norādīja, ka tuvākajā laikā no savas partijas puses, visticamāk, rosinās Baires demisiju, taču visas pārējās koalīcijas partijas atbalstījušas Baires palikšanu amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu