Valkas tūrisma birojs: Daļa «alkohola tūristu» arī nakšņo pilsētā un apskata objektus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Daļa «alkohola tūristu» no Igaunijas un Somijas Valkā arī nakšņo un apskata ievērojamākos objektus, nevis tikai nopērk alkoholu un dodas prom, šodien, piedaloties Zemgales tūrisma konferencē Tērvetē, informēja Valkas novada Tūrisma informācijas biroja vadītājs Dainis Čapiņš.

Viņš konferencē klāstīja, ka automašīnas ar Igaunijas valsts reģistrācijas numuriem Valkā nav nekas neparasts, bet somu alkohola tūristi uz Latvijas pilsētu lētāka alkohola iegādei tiek vesti ar autobusiem. Taču maldīgs esot priekšstats, ka somi un igauņi uz robežpilsētu brauc tikai pēc alkohola, daļa arī nakšņo un apskata ievērojamākos apskates objektus. Tūristu piesaistīšanai kāda alkohola veikala augšstāvos Valkā pat izbūvēts hostelis.

Čapiņš ir pārliecināts, ka «alkohola tūrisms» sniedz ieguvumu ne tikai tirgotājiem un valsts budžetam nodokļu veidā, bet arī pilsētai, jo, piemēram, izbūvējot vienu no lielveikaliem, pašvaldība no uzņēmuma pieprasījusi arī amatnieku tirdziņa labiekārtošanu. Tāpat veikalu īpašnieki maksā pašvaldībai nodokļus, savukārt tūristi izmanto vietējos ēdināšanās pakalpojumus.

Valkas tūrisma speciālists atklāja arī, ka pilsēta aktīvi sadarbojas ar Igaunijas pierobežas pilsētu Valgu, rīkojot dažādus pasākumus un finansējot tos no abu pašvaldību budžetiem.

«Pastāv mīts, ka igauņi ir lēni. Tā nav, vienīgi tajā nozīmē, ka viņi ir apdomīgāki par latviešiem. Tāpēc mūsu mērķi un ieceres mēdz atšķirties,» par temperamentu atšķirību stāstīja Čapiņš.

Viņš ir iecerējis vairāk popularizēt ne tikai Valkas kā pierobežas pilsētas iespējas, bet arī Valkas apkārtnes piedāvājumu, piemēram, Ērģemes pilsdrupas, Lustiņdruvas dabas taku un citus objektus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu