Zāles pļāvējs zem eglītes? Ko cits citam dāvinām Ziemassvētkos?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ziemassvētku dāvanas visbiežāk ir lietas cenu robežās no 15 līdz 20 eiro, taču reizēm gadās arī dārgas un lielas sadzīves elektronikas preces un sezonai neatbilstošas lietas, piemēram zāles pļāvējs, par Latvijas dāvinātāju ieradumiem intervijā laikrakstam «Dienas bizness» stāsta internetveikala «Xnet.lv»līdzīpašnieks Mārtiņš Švāns.

Viņš atklāj, ka dāvanu topā Ziemassvētkos aizvien esot telefoni, arī smaržas un datortehnika.

«Laikam diezgan pārliecinoši tie aizvien ir telefoni. Tāpat dāvina datortehniku, tomēr mazāk. Protams, numur viens ir smaržas. Dāvina arī dažāda veida mazo sadzīves tehniku - skuvekļus, pavisam mazās lietas. Reizēm cilvēki iepērk sev kaut ko iztrūkstošu, piemēram, izdomā uzdāvināt sev ledusskapi. Tomēr lielā sadzīves tehnika svētku laikā tiek pirkta salīdzinoši reti, biežāk tās ir nelielas lietas par kādiem 15 līdz 20 eiro, lai var palikt zem eglītes.»

Švāns norāda, ka patiesībā nevar pateikt vienu konkrētu kategoriju, ko vairāk pērk. «Ziemassvētkos pērk visu, kas ir aktuāli konkrētajā sezonā. Ir bijuši pārsteigumi, piemēram, Ziemassvētkos pārdodam zāles pļāvēju. Cilvēks saprot, ka tobrīd ir laba cena un pērk.»

Švāns atzīst, ka katru gadu dāvina aptuveni vienu un to pašu, un tas īpaši neatšķiras no tā, ko visvairāk pērk ikdienā - telefonus, datorus, sadzīves tehniku. «Protams, katru gadu ir lietas, kas neparedzēti izbeidzas, un nav skaidrs, kāpēc to šogad pirka tik daudz,» teic Švāns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu