Ušakovs: Darījumu kvartāls «New Hanza» veicinās pilsētas attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Jaunais darījumu un dzīvojamais kvartāls «New Hanza» veicinās pilsētas attīstību, piektdien kvartāla «New Hanza» apmeklējuma laikā sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

«Tādi projekti paaugstina dzīves līmeni pilsētā, gan radot jaunas telpas dzīvokļiem un ofisiem, gan veidojot jaunas darbavietas, gan sabiedriski nozīmīgas būves, turklāt veicina arī apkārtējo teritoriju attīstību,» sacīja Ušakovs.

Rīgas mērs piektdien apmeklēja jaunattīstāmo darījumu un dzīvojamo kvartālu «New Hanza», lai iepazītos ar tā koncepciju un jau paveikto, kā arī ar projekta attīstītājiem pārrunāja tālākās attīstības iespējas sadarbībā ar pilsētu.

«Šajā gadījumā te visu paveikuši privātie uzņēmēji par saviem līdzekļiem, pat izbūvējot ielas. Pirms gadiem desmit te bija pilnīgi nesakārtots rajons, un pēc pieciem gadiem te izskatīsies tā, kā jāizskatās pilsētā,» norādīja domes priekšsēdētājs.

Viņš piebilda, ka tiek attīstīta arī šim projektam blakus esošā Skanstes apkaime, kur kopā ar privātajiem investoriem teritorijas sakārtošanā līdzekļi ieguldīti no Eiropas Savieības (ES) fondiem un pašvaldības budžeta. «Tiks būvēta tramvaja līnija, ielas, komunikācijas. Tas viss kopā veidos jaunu pilsētas centru ar tūkstošiem darbavietu,» piebilda Ušakovs.

«New Hanza» tiek veidots 24,5 hektāru platībā un tajā bez «ABLV Bank» galvenās mītnes, biroju un dzīvojamām ēkām paredzēts arī multifunkcionāls izklaides centrs «Hanzas perons», bērnudārzs un skola, kā arī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs un pilsētas dārzs.

Projektā investori līdz šim ieguldījuši apmēram 50 miljonus eiro, savukārt nākamgad plānots ieguldīt vēl 40 miljonus eiro. Pēc gada plānots pabeigt «Hanzas peronu», bet līdz 2019.gadam paredzēts pabeigt infrastruktūras projekta otro kārtu, izveidojot piecas jaunas ielas un labiekārtojot teritoriju 2,5 hektāru platībā.

«New Hanza» teritorija atrodas blakus Skanstes apkaimei. Patlaban ir izstrādāts Skanstes teritorijas lokālplānojums, kā arī Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sācis teritorijas revitalizācijas projektu.

Eiropas kustības Latvijā prezidents un aktīvistu grupas «Lielo kapu draugi» pārstāvis Andris Gobiņš iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka Skanstes tramvaja izbūves projektā netrūkst pārkāpumu, kuri var apdraudēt Eiropas Komisijas (EK) piešķirto finansējumu, bet nauda pēc tam tiktu pieprasīta no nodokļu maksātājiem. Arī daļa domes deputātu pauduši neizpratni, kāpēc nesakārto citas jau esošās apkaimes, bet plāno būvēt jaunu Skanstes apkaimi «tukšā vietā».

Skanstes teritorijas attīstībā līdz 2024.gadam privātie uzņēmēji un pašvaldība plāno ieguldīt vairāk nekā 900 miljonus eiro. Plānots, ka 800 miljonus eiro teritorijas attīstībā ieguldīs privātie uzņēmēji, 100 miljoni eiro tiks piesaistīti no Eiropas struktūrfondiem jaunās tramvaja līnijas izbūvē, bet septiņi miljoni eiro paredzēti infrastruktūras uzlabošanai - ielām un parkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu