Gadu vecs bērns pārkož vadu un gūst elektriskās strāvas triecienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Vakar Rīgas reģionā gadu veca meitenīte pārkoda elektrības vadu, saņemot elektriskās strāvas triecienu, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Bērns traumas brīdi īslaicīgi zaudēja samaņu, turklāt uz abām rokām meitenei redzami apdegumi. Bērns tika nogādāts slimnīcā.

Vidzemē 25 gadus vecs vīrietis, mājās zāģējot malku, nopietni traumēja kāju. Slimnīcā vīrietis tika nogādāts ar zāģētu brūci augšstilbā.

Vakar mediķi devās uz trim izsaukumiem, kas saistīti ar traumām darbā. Vienā no gadījumiem Latgalē 22 vecam vīrietim, veicot remonta darbus, virsū uzkrita ķieģeļa fragmenti. Apkārtējie palīdzējuši atbrīvot vīrieti, un viņš tika nogādāts slimnīcā ar kājas lūzumu.

Tāpat vakar mediķi Vidzemes reģionā sekmīgi reanimēja 63 gadus vecu vīrieti, kurš sabiedriskā vietā bija pēkšņi zaudējis samaņu. Apkārtējie piesaistīja mediķus, kuri piecu minūšu laikā ieradās pie vīrieša un sāka atdzīvināšanas pasākumus. Palīdzību vīrietim sniedza divas mediķu brigādes, un viena no tām vīrieti nogādāja slimnīcā.

Mediķi atgādina, ka šādos gadījumos ļoti būtiska ir līdzcilvēku iesaistīšanās. Bezsamaņas gadījumā ļoti svarīga ne tikai mediķu izsaukšana un palikšana pie cilvēka, bet elpošanas apstāšanās gadījumā nekavējoties jāveic arī atdzīvināšanas pasākumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1255 izsaukumiem, no tiem 181 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu