Atļauj uzņemties 11,2 miljonus € lielas saistības robežsardzes helikopteru iegādei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība šodien atļāva Iekšlietu ministrijai (IeM) uzņemties 11,2 miljonus eiro lielas saistības, lai Valsts robežsardze varētu iegādāties divus vieglās klases viendzinēja helikopterus.

Valdība atļāva uzņemties ilgtermiņa saistības 11 237 094 eiro apmērā no 2017. līdz 2020.gadam.

Šogad februārī tika izsludināts atklāts konkurss par helikopteru piegādi, kā arī pilotu un inženiertehniskā personāla speciālajām apmācībām. Sakarā ar iesniegto piedāvājumu neatbilstību nolikuma prasībām šogad maijā iepirkuma komisija pieņēma lēmumu izbeigt konkursu bez rezultātiem.

Iepirkuma komisija nolēma atkārtoti īstenojamajai iepirkuma procedūrai piemērot konkursa procedūru ar sarunām ar pretendentiem. Šogad oktobrī saņemti divi galīgi piedāvājumi no pretendentiem.

Novērtējot pretendentu piedāvājumus lielāko piešķiramo punktu skaitu saņēma pretendents «Leonardo S.p.A». Uzņēmuma piedāvājums tika raksturots ar piedāvātā helikoptera «AW119 KX» labākiem veiktspējas parametriem un garantijas termiņu.

Jau vēlāk salīdzinot Valsts robežsardzes sākotnējo pieprasījumu jaunās politikas iniciatīvam ar potenciāla uzvarētāja piedāvājumu tika konstatēts sadārdzinājums apmācību pakalpojumiem un helikopteru ekspluatācijai nepieciešamam speciālajam aprīkojumam.

Rezultātā, iepirkuma komisija konstatēja, ka iespējams noslēgt līgumu ar «Leonardo S.p.A.», taču Valsts robežsardzei slēdzot līgumu, ir iespējas izvelēties, kādu helikoptera piederumus iegadāties un kādas neiegādāties.

Ņemot vērā iepriekšminēto IeM uzskata, ka nepieciešams iegādāties divus helikopterus ar obligāto aprīkojumu, saņemt apmācības, darbarīkus un instrumentus, kā arī papildu aprīkojumu, kas nepieciešams, lai būtu iespējams pilnvērtīgi veikt cietušo personu transportēšanas funkciju. Tāpat nepieciešams iegādāties instalāciju priekš papildu aprīkojuma, kas nepieciešams, lai būtu iespējams veikt novērošanas un ugunsdzēsības funkcijas.

Plānotā kopējā līguma summa ir 12 482 718 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

2017.gadā helikopteru iegādē ir jāveic priekšapmaksa 4 355 624 eiro apmērā.

Valdība šodien atļāva Valsts robežsardzei uzņemties ilgtermiņa saistības helikopteru iegādei laikā no 2017.gada līdz 2020.gadam ne vairāk kā 11 237 094 eiro apmērā. Tāpat valdība atļāva Iekšlietu ministrijai pārdalīt finansējumu no Valsts robežsardzes budžeta programmām.

Iepirkuma finansēšanai valdība šodien arī no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem IeM piešķīra 1 245 624 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu