Par slepkavību Mālpilī aizturētais vīrietis paturēts apcietinājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Rīgas rajona tiesa šodien nolēma paturēt apcietinājumā vīrieti, kurš aizturēts par slepkavības izdarīšanu Mālpilī, skaidroja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka 8.decembrī Siguldas iecirknī tika saņemta informācija no iedzīvotājiem, ka Mālpilī pie kāda uzņēmuma vārtiem atrodas vīrieša līķis. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka bojāgājušajam 1989.gadā dzimušajam vīrietim ir vairākas durtas brūces kaklā un citviet ķermenī.

Policija noskaidroja, ka noziegumu izdarījis 1990.gadā dzimis vīrietis.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka slepkavība bijusi jau iepriekš plānota un tā saistīta ar kādu pagātnes konfliktu par iesaisti narkotisko vielu nelikumīgā apritē. Atriebības mākts vīrietis savu paziņu 8.decembra rītā bija sagaidījis pie viņa darbavietas un nodūris.

Likumsargi sāka meklēšanas pasākumus un ieguva informāciju, ka pēc slepkavības vīrietis ir devies uz Rīgu un plāno bēgt uz ārvalstīm, taču pirms tam grasās vēl atgriezties savā dzīvesvietā Mālpilī, lai paņemtu nepieciešamās mantas.

Naktī uz svētdienu, kad vīrietis bija atgriezies Mālpilī, policisti viņu meklēja pa apkārtnes purviem un mežiem, kur viņš slēpās. Vīrieša fotogrāfija tika izsūtīta visiem policijas iecirkņiem un tika iesaistīti lieli policijas resursi, lai nepieļautu vīrieša aizbēgšanu uz ārvalstīm, skaidroja VP.

Tajā pašā dienā, kad aizdomās turētais bija izgājis no meža biezokņa un kājām devās pa Mālpils - Ādažu ceļu, policisti viņu aizturēja.

Aizdomās turētais iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

«Šis ir viens no piemēriem, cik lielu postu nodara narkokriminalitāte. Tāpēc vēršamies pie ikviena iedzīvotāja, aicinot ziņot par šo vielu tirdzniecības vietām un noziegumiem, kas saistīti ar to apriti,» uzsver Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Policijā sākts kriminālprocess par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no pieciem līdz 20 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu