Prezidenta kanceleja darbā uz pusslodzi pieņēmusi padomnieku stratēģiskās attīstības jautājumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidenta kanceleja darbā uz pusslodzi pieņēmusi padomnieku stratēģiskās attīstības jautājumos Zigurdu Zaķi, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Kancelejā skaidroja, ka Valsts prezidenta padomnieka stratēģiskās attīstības jautājumos amata vieta tika izveidota 2017.maijā, un 2017.gada 30.augustā šajā amatā uz pusslodzi tika pieņemts Zaķis, kura atalgojums pirms nodokļu nomaksas ir 1711 eiro.

Padomnieka pienākums ir sniegt viedokli un konsultācijas Valsts prezidentam un Valsts prezidenta kancelejai stratēģiskās attīstības jautājumos, norādīja kancelejā.

Komentējot Zaķa kompetenci ieņemamajā amatā, kancelejā vērsa uzmanību, ka viņam ir biznesa vadības maģistra grāds ar specializāciju starptautiskajā biznesā un stratēģijā, datorzinātņu bakalaura grāds, kā arī, viņš ir viens no Latvijā pieredzes bagātākajiem stratēģijas, stratēģiskās komunikācijas, zīmolvedības un marketinga profesionāļiem, daudzu stratēģijas un mārketinga komunikācijas lekciju un publisku prezentāciju autors, regulārs vieslektors par stratēģisko plānošanu, zīmolvedību un mārketingu digitālajā laikmetā augstskolās un uzņēmumos.

Zaķa Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtās valsts amatpersonas deklarācijas dati liecina, ka viņam ir parādsaistības 12 500 eiro apmērā, kā arī bezskaidrs naudas uzkrājumi 19 093 eiro apmērā.

Tāpat viņa īpašumā ir vieglā automašīna «Saab», dzīvoklis Rīgā un nekustamais īpašums Jēkabpilī, kā arī kopīpašumā esoša zeme Nīcas pagastā.

Sadaļā par komercsabiedrībām, kuru dalībnieks, akcionārs vai biedrs ir deklarācijas iesniedzējs, norādīta SIA «Dzeltenā zemūdene», SIA «Balta komunikācijas», SIA «Digital guru», SIA «DMCG» un SIA «Stratēģisko inovāciju darbnīca». Uzņēmumā «Dzeltenā zemūdene» Zaķis ir izpilddirektors komercpakalpojumu jomā un valdes loceklis. Valdes loceklis viņš ir arī SIA «Stratēģisko inovāciju darbnīcā» un SIA «DMCG».

Kā liecina Valsts prezidenta mājaslapā publicētais Zaķa CV, viņš kopš 2016.gada ir SIA «Digital guru» valdes loceklis, bijis līdzdibinātājs, klientu servisa vadītājs un stratēģiskais plānotājs reklāmas aģentūrai «Balta communications», kā arī līdzdibinātājs un stratēģiskais plānotājs tirdzniecības vietu dizaina un zīmolvedības aģentūrā SIA «Igloo».

Saskaņā ar CV, Zaķis ieņēmis amatus arī citos uzņēmumos, piemēram, komunikācijas aģentūrā «Domino BBDO», «Instinct» un modes un reklāmas birojā «BB+». No 2013.gada Zaķis ir Vidzemes Augstskolas Padomnieku konventa biedrs, kā arī pasniedzējs Rīgas Stradiņa universitātes kursā «Integrētā mārketinga komunikācija digitālajā laikmetā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu