Elektroapgādes traucējumus Talsu novadā radījis bebrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šovakar Talsu novadā konstatētos elektroapgādes traucējumus radījis bebra nogāzts koks, taču patlaban elektroapgāde jau ir atjaunota visiem klientiem, informēja AS «Sadales tīkls».

LETA jau ziņoja, ka šovakar plkst.17.30 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums AS «Augstsprieguma tīkls» 110 kilovoltu (kV) elektrotīklā, ietekmējot elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu Talsu novadā.

Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi, AS «Sadales tīkls» un AS «Augstsprieguma tīkls» operatīvās izbraukumu brigādes sāka bojājuma lokalizēšanu, kā arī uzņēmumu operatīvais personāls veica elektrolīniju pārslēgšanu, lai lietotājiem nodrošinātu elektroapgādi no citām elektrolīnijām. Līdz ar to lielākajai daļai klientu elektroapgādi izdevās atjaunot jau līdz plkst.19.05.

Turpinot elektrolīniju pārslēgšanu, izmantojot vidējā sprieguma 20 kV tīklu, visiem klientiem elektroapgādi izdevās atjaunot plkst.20.30.

Patlaban gan vēl tiek novērsts bojājums AS «Augstsprieguma tīkls» 110 kV elektrotīklā. Šis bojājums tika konstatēts 28 kilometru garā elektrolīnijas posmā no Kandavas līdz Talsiem. «Sadales tīkls» informēja, ka bojājuma iemesls bijis bebra izgāzts koks, kas iekritis elektrolīnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu