Talsu novadā kāds vietējais varonis izglābj cilvēku no degošas ēkas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Talsu novada Valdgales pagastā otrdien bija izcēlies ugunsgrēks, kurā cietušo cilvēku vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās no degošās mājas izvilka kaimiņš.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka izsaukums saņemts plkst. 14.57. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg pusotra stāva dzīvojamā māja 160 kvadrātmetru platībā.

Ar kaimiņa palīdzību no mājas evakuētais cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.04.

Tāpat otrdien plkst. 23.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Robežu ielu Skrīveros, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamajā mājā. Tur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā māja 80 kvadrātmetru platībā, un ēkai bija ir iebrucis jumts. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 2.55.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības sadales skapis, elektrības līnijas balsts, vieglā automašīna, ārdurvis, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kā arī sodrēji astoņu ēku dūmvados.

Sākoties aukstākam laikam, ugunsdzēsēji glābēji ik dienu dodas uz vairākiem izsaukumiem saistībā ar ēku dūmvados degošiem sodrējiem. Lai izvairītos no iespējamās ugunsnelaimes, VUGD aicina iedzīvotājus rūpīgi pārbaudīt, vai krāšņu un pavardu dūmvadi un dūmkanāli ir iztīrīti, kā arī, ja nepieciešams, nodrošināt sodrēju iztīrīšanu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma septiņus izsaukumus, kur bija nepieciešams atbrīvot ceļa braucamo daļu no nolūzušiem kokiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Leona Paegles ielā Cēsīs no koka nocēla kaķi.

Kopumā no 12.decembra plkst.6.30 līdz 13.decembra plkst.6.30 VUGD saņēma 43 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu