VSAC no amata atbrīvotās filiāles «Rīga» vadītājas vietā meklē jaunu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien no amata tika atstādināta valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) «Rīga» filiāles «Rīga» vadītāja Marija Ziņina, kuras vietā centrs patlaban meklē jaunu kandidātu, liecina informācija VSAC mājaslapā.

Kā norādīts sludinājumā, amata kandidātam vēlama vismaz divu gadu pieredze vadītāja amatā, kā arī vēlams 40 stundu sertifikāts par speciālajām zināšanām bērnu tiesību aizsardzības jomā un prasme vadīt kolektīvu.

Tāpat no vadītāja tiek prasīta pieredze darbā ar klientiem, labas prasmes darbam ar datoru un biroja tehniku, prasme strādāt psiholoģiski sarežģītās situācijās, zināšanas psiholoģijā, cilvēktiesībās, sociālajā likumdošanā, sociālā darba vadībā, kā arī prasme sagatavot rakstiskus ziņojumus un pārskatus.

Kandidātam jābūt vismaz otrā līmeņa profesionālajai augstākajai vai akadēmiskajai augstākajai izglītībai, vēlams sociālajā darbā vai sociālās aprūpes jomā.

VSAC piedāvā darba līgumu uz nenoteiktu laiku, kā arī atalgojumu no 1200 līdz 1350 eiro mēnesi.

CV līdz 22.decembrim jānosūta uz e-pastu «juris.osipovs@vsacriga.gov.lv». Centrs izskatīs tikai tos CV, kuri atbilst izvirzītajām prasībām.

Kā ziņots, VSAC «Rīga» filiālē «Rīga» konstatēti būtiski bērnu tiesību pārkāpumi. Kā iepriekš informēja Zariņš, pēc saņemtām konkrētām sūdzībām tika veikta padziļināta bērnu tiesību ievērošanas pārbaude šajā filiālē. Tika konstatēts, ka tiek pieļauta emocionāli un fiziski vardarbīga attieksme pret bērniem un atsevišķos gadījumos pakalpojumi tiek sniegti viņiem nepiemērotā vidē.

Labklājības ministrs Jānis Reirs (V) aģentūrai LETA stāstīja, ka gan VSAC «Rīga» vadītāja, gan filiāles «Rīga» vadītāja uz izmeklēšanas laiku tiks atstādinātas. Ministrs uzsvēra, ka tā ir vadītāju atbildība, ka darbinieki netiek atbilstoši instruēti. Viņš izteicās, ka darbinieki pat nezinot, kas notiek valstī, nepiedalās nekādos semināros.

Tāpat Reirs norādīja, ka VBTAI vērsīsies policijā, lai izvērtētu, vai nav pārkāptas aizbildnības tiesības vai pilnvaras uz bērnu, jo iestādes vadītājs ir bērna aizbildnis. «Iestādes vadītājs ir aizbildis bērnam, un viņam par bērnu jārūpējas tādā pašā līmenī kā vecākam,» uzsvēra ministrs.

VSAC «Rīga» filiāles «Rīga» vadītāja Ziniņa aģentūrai LETA iepriekš sacīja, nepiekrīt publiski paustajiem pārmetumiem par filiāles darbu. Viņas vadītajā filiālē darbs tiekot veikts godprātīgi un bērni ar visu ir nodrošināti. Komentējot neglaimojošos secinājumus par filiāles darbību, Ziniņa atbildēja, ka ir grūti spriest, kādēļ secināts, ka bērniem kas trūktu.

Savukārt VSAC «Rīga» vadītāja Paudere aģentūrai LETA sacīja, ka centra rīcībā ir padziļinātās pārbaudes rezultāti no VBTAI un neatkarīgajiem ekspertiem, turklāt pārbaudes rezultātā sniegts diezgan daudz rekomendāciju par to, kas nepieciešams, lai uzlabotu filiāles darbu vai veiktu kādas konkrētas izmaiņas. Šajos pārbaudes rezultātos nav minēts neviens konkrēts gadījums par varmācību vai vardarbības aktiem pret bērniem, uzsvēra centra direktore.

Viņa skaidroja, ka filiālē «Rīga» darbinieki savas kompetences ietvaros veic pienākumus, taču, iespējams, ja aprūpi veic viens cilvēks, darbus nav iespējams veikt ļoti ātri. Viņa norādīja, ka centrs centīsies ieviest VBTAI sniegtās rekomendācijas, kā arī nepārtraukti vērtēs notiekošo, lai neciestu ne bērni, ne darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu