Bondars: LRA lēmums nesadarboties ar partiju «Latvijas attīstība» man nav saprotams

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) lēmums nesadarboties ar partiju «Latvijas attīstība» (LA) ir tuvredzīgs un man nesaprotams, sacīja Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars (LRA).

«Sākotnējā noruna ar LA bija, ka kopā startējam Rīgas domes vēlēšanās, paskatāmies vai mums ir laba sadarbība - kas notika un mēs guvām labus panākumus, un nākamais solis bija lemt par startēšanu Saeimā,» sacīja Bondars. Viņš norādīja, ka šobrīd LRA ir izdarījuši visu, lai tas nenotiktu, un tādā veidā ir pievīlusi sadarbības partnerus un maldinājuši gan viņu, gan kolēģus.

Bondars skaidro, ka jautājums par sadarbības pārtraukšanu ar viņu nav ticis apspriests, tāpat - tas neesot apspriests arī ar LA valdi. «Saruna par to, ka mūsu politisko spēku uzskati vai vērtības vairs nesaskanētu starp LRA un LA valdi nav notikušas. Dainis Liepiņš, kurš kopš jūlija ir de facto LRA līderis un viņš ir izvēlējies virzības kursu kas ir ne tikai pretējs maniem uzskatiem, bet kopumā mūsu sākotnējai sadarbības iecerei,» skaidroja deputāts.

Viņš norādīja, ka LRA nesaprot, ka «Latvijas attīstība» ir būtiski sasaistīta ar Latvijas nākotni. «OECD ir pateikusi, ka Rīga būtiski atpaliek no Tallinas un Viļņas un tikai ar eiropeisku, labēji politisku spēku sadarbību ir iespējams to mainīt. Diemžēl, mans politiskais spēks viena cilvēka iegribu dēļ ir pieņēmis lēmumu bez jebkādām sarunām ar LA, bez skaidras motivācijas un pamatojuma.» uzskata Bondars.

Politiķis neslēpa, ka šobrīd ir nostādīts ļoti sarežģītā situācijā, jo ar LA partneriem Rīgas domē ir izveidojusies ļoti laba sadarbība, kas tiks turpināta. Viņš šobrīd «atrodas lielu pārdomu laikā par to - ko profesionāli darīt tālāk.»

Kā ziņots, Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Pārstāvju sapulce vakar lēma, ka nesadarbosies ar partiju «Latvijas attīstībai».

«Lēmums attiecībā uz partiju «Latvijas attīstībai» tika pieņemts, tādēļ, ka abām politiskajām organizācijām ir atšķirīgi mērķi un redzējums attiecībā par Latvijas nākotni. LRA veidos savu patstāvīgu sarakstu,» norādīts politiskā spēka paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu