Valmieras iedzīvotāju skaitu septiņos gados cer palielināt par 5000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvāko septiņu gadu laikā Valmieras pilsēta cer tās iedzīvotāju skaitu palielināt par 5000, intervijā teica Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Baiks («Valmierai un Vidzemei»).

Lai gan drīzumā tiks rīkota izsole par īres tiesībām pašvaldības kapitālsabiedrības SIA «Valmieras namsaimnieks» celtajos īres namos, Baiks norāda, ka ar 150 jaunajiem dzīvokļiem dzīvojamā fonda trūkuma problēma nebūs atrisināta. Lēsts, ka nepieciešami vēl 1000 jauni mitekļi.

Tādēļ arī gaidāmā īres dzīvokļu izsole pašvaldībai ir svarīga – to, cik liels būs pieprasījums pēc iespējas dzīvot kādā no jaunajiem namiem, vēros arī bankas un investori, un tas varētu būt pozitīvs signāls privāto investori ienākšanai Valmierā, pieļauj domes vadītājs.

Baiks gan uzsver, ka privātuzņēmējiem pievilcīgāks ir modelis, ka mājokļi tie uzcelti un pārdoti, kamēr pašvaldības kapitālsabiedrība var atļauties gaidīt 25 līdz būs dzēstas visas saistības.

Pašvaldība ir gatava nākt pretim arī uzņēmumiem, kuriem ir grūtības piesaistīt darba spēku tikai tā iemesla dēļ, ka Valmierā nav, kur dzīvot, taču Baiks sola, ka jaunajos īres namos tas būs neliels skaits dzīvokļu un ka arī ar šiem uzņēmumiem nesaistītajiem būs iespēja pieteikties mitekļiem.

Iecere septiņu gadu laikā Valmieras iedzīvotāju skaitu palielināt par 5000 izslēdz arī iespēju reorganizēt kādu no pilsētas skolām, ko pašvaldībai ieteikts darīt pētījumā «Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā», reorganizēt rekomendējot Valmieras 2. vai 5.vidusskolu.

Pašvaldība ir iecerējusi veikt mācību vides uzlabojumus Valmieras Valsts ģimnāzijā, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā un Valmieras Viestura vidusskolā, kā arī atjaunot dienesta viesnīcu Ausekļa ielā.

Jau vēstīts, ka pašvaldība aplēsusi, ka darbi Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā, Valmieras Viestura vidusskolā un Ausekļa ielas dienesta viesnīcā varētu izmaksāt 9,88 miljonus eiro.

Projektam ir pieejams 3,72 miljonu eiro liels ERAF finansējums un 131 621 eiro liels valsts atbalsts. Pašvaldība segs arī neattiecināmās izmaksas.

Šobrīd lēsts, ka dienesta viesnīcas Ausekļa ielā pārbūve izmaksās 4,34 miljonus eiro. Prognozēts, ka darbi Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā izmaksās 2,13 miljonus eiro, bet Valmieras Viestura vidusskolas mācību vides pilnveide varētu būt 3,4 miljonu vērta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu