Dzēšot ugunsgrēku Aizputes viesu namā, cietis ugunsdzēsējs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, dzēšot paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Aizputes viesu namā «Mētras māja», cietis ugunsdzēsējs, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

To, kādos apstākļos un kādu tieši traumu guvis ugunsdzēsējs, VUGD neatklāja, norādot, ka tā ir sensitīva informācija. Cietušajam sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, bet hosptializācija nebija nepieciešama - pēc turpmākās palīdzības viņš vērsīsies pie ģimenes ārsta.

Ugunsgrēks plkst.11.23 tika lokalizēts, bet plkst.15.30 - likvidēts. Blakus mājas iedzīvotājiem, kuri tika evakuēti, ir atļauts atgriezties, jo māja, kas no degušā viesu nama ir atdalīta ar ugunsmūri, ugunsgrēkā nav cietusi.

Jau ziņots, ka šorīt ap plkst.6.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Pasta ielu Aizputē, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju divstāvu mūra ēkas kāpņu telpā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas pagrabstāvā deg apkures katls, kā arī liesmas izplatījušās pa starpsienu un deg starpstāvu pārsegums un ēkas jumts. Kopējā degšanas platība bija ap 120 kvadrātmetriem.

Pēc Aizputes novada pašvaldības rīcībā esošās informācijas, viesu namā klienti šajā laikā nav uzturējušies.

No blakus esošās ēkas, kas atdalīta ar ugunsmūri, tika evakuēti pieci cilvēki.

Kā skaidroja pašvaldībā, ugunsgrēks bija paaugstinātas bīstamības, jo blakus atrodas koka apbūve.

Kā liecina informācija «Mētras mājas» mājaslapā, viesu nams atrodas pilsētas vecākajā daļā, un tajā ir 12 numuriņi. Ēkā darbojas arī suvenīru veikals un mākslas galerija, kurā katru gadu notiek vismaz sešas izstādes, un mākslinieku darbnīca, kas rīko mākslas plenērus Aizputes pilsētas svētku laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu