Aizputē degušās «Mētras mājas» īpašniece: Līdzcilvēku palīdzība ir liels mazpilsētas pluss

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Aizputes iedzīvotāji ir palīdzējuši saglābt daļu no šodien Aizputē degušās «Mētras mājas», kurā darbojas arī viesu nams, mantām, iznesot tās no veikala un mākslas galerijas telpām, pastāstīja «Mētras mājas» īpašniece Valda Drulle.

«Vēlos pateikt lielu paldies ugunsdzēsējiem, pašvaldībai un Aizputes cilvēkiem, kuri palīdzēja iznest mantas. Tas tiešām ir liels mazpilsētas pluss,» atzina Drulle.

Saglābtās mantas, tostarp suvenīru veikala preces un mākslas darbi, ir nogādātas citās telpās. To, cik no iznestajām mantām tiešām ir izdevies saglābt, vēl esot grūti aplēst. Arī par kopējo zaudējumu apmēru īpašniece atturējās izteikt minējumus: «Ko neizposta uguns, to var sabojāt ūdens.»

Ēka ir apdrošināta, un īpašniece cer, ka tas palīdzēs atjaunot «Mētras mājas» darbību.

Aizputes pašvaldības izpilddirektore Astrīda Eņģele aģentūrai LETA sacīja, ka pašvaldība izskatīs iespēju sniegt palīdzību, ja īpašnieki vērsīsies domē ar šādu lūgumu.

Jau ziņots, ka šorīt izcēlās ugunsgrēks Aizputē, Pasta ielas ēkā «Mētras nams», kurā darbojas viesu nams, tūrisma informācijas punkts, mākslas galerija, veikals, skaistumkopšanas salons un mākslinieku darbnīca. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg apkures katls, kā arī liesmas izplatījušās pa starpsienu un deg starpstāvu pārsegums un ēkas jumts. Kopējā degšanas platība bija ap 120 kvadrātmetriem.

Viesu namā klienti šajā laikā nav uzturējušies.

Ugunsgrēks plkst.11.23 tika lokalizēts, bet plkst.15.30 - likvidēts. Blakus mājas iedzīvotājiem, kuri tika evakuēti, ir atļauts atgriezties, jo māja, kas no degušā viesu nama ir atdalīta ar ugunsmūri, ugunsgrēkā nav cietusi.

Dzēšot ugunsgrēku, cietis ugunsdzēsējs, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola. Cietušajam sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, bet hosptializācija nebija nepieciešama - pēc turpmākās palīdzības viņš vērsīsies pie ģimenes ārsta.

Lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu, tiks veiktas ekspertīzes. «Pēc sākotnējās informācijas, tas ir bijis nelaimes gadījums,» sacīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu