Ķekavas novadā uzņēmumā aizturēti nelikumīgi nodarbināti ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ Ķekavas novadā kādā uzņēmumā robežsargi aizturējuši nelikumīgi nodarbinātus ārzemniekus ar viltotiem dokumentiem, informēja Valsts robežsardzē.

Veicot nodarbinātības pārbaudi sadarbībā ar Valsts darba inspekciju, uzņēmumā konstatētas 11 personas, kurām nebija darbam nepieciešamo atļauju.

Personas uzdevās par Bulgārijas un Rumānijas pilsoņiem. Lai pārliecinātos par viņu teikto un veiktu dokumentu pārbaudi, robežsargi devās uz viesnīcu, kurā ārzemnieki bija apmetušies. Pārbaudes rezultātā konstatēts, ka astoņi no nelikumīgā nodarbinātībā pieķertajiem ir viltvārži, jo viņi robežsargiem uzrādīja viltotas Bulgārijas un Rumānijas identifikācijas kartes.

Par strādāšanu bez darbam nepieciešamajām atļaujām 11 ārzemnieki - astoņi Ukrainas un trīs Moldovas pilsoņi - saukti pie administratīvās atbildības, savukārt viltoto dokumentu uzrādītāji - seši Ukrainas un divi Moldovas pilsoņi - ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā un pret viņiem par viltotu dokumentu izmantošanu sākti kriminālprocesi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu