Arodorganizācijai bažas par mēģinājumiem ietekmēt NMPD jaunā vadītāja meklējumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieku Rīgas reģiona arodorganizācija bažījas par nevalstisko organizāciju mēģinājumiem ietekmēt jaunā dienesta vadītāja meklējumus, informēja arodorganizācijas priekšsēdētājs Genādijs Rusanovs.

Rusanovs nosūtījis vēstuli Valsts kancelejas direktoram Jānim Citskovskim, kurā norāda, ka arodorganizācijai ir neoficiāla informācija, ka konkursa procesu mēģina ietekmēt citas nevalstiskās organizācijas, kas saistītas ar medicīnas nozari.

Viņš uzsver, ka šī iemesla dēļ arodorganizācija satraucas, ka konkursā izvēlētais pretendents varētu negatīvi ietekmēt procesus NMPD attīstībā un pilnveidē, kas iegūti, pēdējos gados profesionāli strādājot.

Vēstulē arodorganizācija aicina Valsts kanceleju dienesta vadītāja konkursu vadīt profesionāli un godprātīgi. Tā aicina atrast labāko nozares speciālistu ar nevainojamu reputāciju, ar atbilstošu izglītību gan ekonomikas vai vadības nozarē, kā arī zināšanām par medicīnas procesiem.

Kā ziņots, Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā uz NMPD direktora amatu saņemti astoņu pretendentu pieteikumi.

Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Komisija plāno atlasīt atbilstošu kandidātu mēneša laikā.

Augusta beigās iepriekšējā NMPD direktore Sarmīte Villere pameta darbu dienestā, skaidrojot, ka progress NMPD esot noticis nepietiekami strauji.

No amata aizejošā NMPD vadītāja skaidroja, ka šāda lēmuma iemesls esot dziļi personisks - viņa vēloties doties jaunos izaicinājumos. «Neatliekamajā medicīnā esmu izdarījusi visu, sākot no brigādes ārsta līdz dienesta direktorei, laiks iet uz priekšu,» sacīja Villere, kura vienlaikus neslēpa, ka strādāt pie esošās veselības aprūpes sistēmas ir ļoti grūti.

Uz jautājumu, vai pametusi amatu nesaskaņu ar veselības ministri Andu Čakšu dēļ, NMPD vadītāja atbildēja, ka tās gluži neesot nesaskaņas, bet viņa gribētu, lai dienests attīstās straujāk. Stājoties amatā, Villere esot definējusi gada laikā paveicamos uzdevumus, taču viss negājis uz priekšu iecerētajā ātrumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu