Vidzemē pusotru gadu veca meitenīte apdedzinājusies pie karstas krāsns

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Vakar Vidzemē gadu un četrus mēnešus veca meitene, pieskaroties pie karstas krāsns, apdedzinājusi seju un roku, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Vēl vairāki bērni aizvadītajā diennaktī guvuši apdegumus, aplejoties ar karstiem šķidrumiem. Kurzemē desmit mēnešus vecs zēns uzrāvis sev virsū krūzi ar karstu kafiju. Bērns apdedzinājis rokas un krūškurvi. Līdzīgs negadījums noticis arī Vidzemē, kur sejas, kakla un krūškurvja apdegumus guvis gadu un divus mēnešus vecs zēns.

Latgalē trīsgadīgs zēns aplējies ar karstu ūdeni no termosa, apdedzinot seju un krūškurvi.

Mediķi aicina neatstāt mazus bērnus bez uzraudzības. Mediķi norāda, ka uz galda nevajadzētu atstāt karstus šķidrumus un klāt galdautu, jo bērns var paraut aiz tā stūra, uzraujot virsū visu, kas uz tā atrodas. Tāpat nevajadzētu turēt klēpī bērnu, vienlaikus dzerot karstu dzērienu. Traukus ar karstu saturu nedrīkst atstāt bērniem pieejamās un aizsniedzamās vietās, tāpat nevajadzētu atstāt brīvi pieejamus tējkannu un gludekļu vadus, jo arī tos mazulis var uzraut sev virsū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu