Bondars izstājas no «Reģionu alianses»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars nolēmis izstāties no Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) ietilpstošās partijas «Reģionu alianse» (RA), informēja deputāts.

Bondars skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, «ņemot vērā LRA pieņemtos lēmumus un RA vadošo politiķu tiešu atbildību par tās ieņemto kursu, kas nav Latvijas valsts iedzīvotāju interesēs, kā arī tuvināšanos Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), kļūstot par ZZS piedevu».

Politiķis skaidroja, ka, brīvdienās pārdomājot savu turpmāko politisko darbību, RA nesaprotamos lēmumus un atbildību par LRA nonākšanu 12.Saeimā, nolēmis no partijas izstāties, tādējādi pilnībā distancējoties no tās darbības.

«Man par nožēlu jāatzīst, ka līdz ar to cieš arī LRA - tās ieņemtais kurss šī brīža faktiskā līdera Daiņa Liepiņa vadībā nav Latvijas iedzīvotāju interesēs. Šobrīd ir būtiski, ka politiskie spēki spēj apvienoties un veidot spēcīgu piedāvājumu nākamā gada Saeimas vēlēšanām, uz ko vairāki Latvijas sabiedrības pārstāvji un politiķi jau ir aicinājuši. RA savos lēmumos un darbībā atbalsta politisko sadarbību ar tādiem spēkiem, kurus grūti nosaukt par eiropeiskiem un valsts intereses aizstāvošiem, un man tas nav pieņemams,» pauda Bondars.

Skaidrojot apvienības lēmumus un rīcību, kas mudinājuši viņu atstāt partiju, deputāts norāda uz vairākiem būtiskiem faktiem. «RA vada krimināli sodīta persona, kurai atņemts Saeimas deputāta mandāts, bet tā turpina ietekmēt LRA Saeimā pieņemtos lēmumus. Esošā LRA priekšsēdētāja un frakcijas vadītāja nesen atzina, ka atbalstīt Ingunu Sudrabu «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas amatā ir bijis pareizi. Bez tam Daiņa Liepiņa ietekmē notiek acīmredzama apvienības tuvināšanās ar ZZS. Tas noteikti nav Latvijas cilvēku un valsts interesēs, ka LRA kļūst par ZZS mazāko brāli, kur Dainis Liepiņš tiecas būt par mazo Aivaru Lembergu un Nellija Kleinberga par LRA Augustu Brigmani,» sacīja Bondars.

Vienlaicīgi Bondars klāsta, ka ar vairākiem politiķiem RA un arī LRA ietilpstošajā Vidzemes partijā ir izveidojušās labas iestrādnes, kuras, viņaprāt, būtu jāizmanto arī turpmāk. «Ceru, ka arī nākotnē esošās iestrādnes būs noderīgas Latvijas iedzīvotājiem,» pauda Bondars.

«Reģionu alianses» valdes priekšsēdētājs Andrejs Ence aģentūrai LETA norādīja, ka iesniegumu par Bondara izstāšanos no partijas saņēmis nav un par šādu viņa lēmumu nav informēts.

Savukārt Bondars aģentūrai LETA skaidroja, ka oficiālu iesniegumu priekšsēdētājam ir nosūtījis un tuvāko stundu laikā viņam tas būtu jāsaņem.

Ence šodien arī informēja medijus, ka 19.decembrī tiks sasaukta partijas ārkārtas sēde, kurā Bondars ir aicināts sniegt paskaidrojumus par saviem izteikumiem medijos.

«Ņemot vērā, ka Mārtiņš Bondars savā intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» neglaimojoši izteicās gan par LRA nākotni, gan par tās vadības pieņemtajiem lēmumiem, «Reģionu Alianse», kas ir viena no LRA veidojošajiem politiskajiem spēkiem, aicina savu biedru skaidrot šos partiju apvienību šķeļošos izteikumus,» teica Ence.

Bondars teica, ka pagaidām oficiāli neesot informēts par šādas sēdes norisi un neesot arī aicināts sniegt paskaidrojumus par izteikumiem medijos.

Bondars skaidroja, ka, neskatoties uz pieņemto lēmumu, turpinās darbu Rīgas domē, kā arī kopā ar domubiedriem turpinās strādāt pie «moderni domājošu politiķu un politisko spēku apvienošanas, lai nepieļautu promaskaviskas politikas un oligarhu virzītu politiķu uzvaru nākamā gada Saeimas vēlēšanās».

Politiķis jau iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka LRA lēmums turpmāk vairs nesadarboties ar partiju «Latvijas attīstība» ir tuvredzīgs un viņam nesaprotams.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu