LA priekšsēdētājs Pūce: Bondars būtu ieguvums jebkurai partijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiķis, pašreizējais Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars būtu ieguvums jebkuram politiskajam spēkam, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda partijas «Latvijas attīstībai» (LA) priekšsēdētājs, Rīgas domes frakcijas «Latvijas Reģionu apvienība/LA» vadītājs Juris Pūce aģentūrai.

Pūce norādīja, ka par Bondara lēmumu aiziet no partijas «Reģionu alianse» (RA) pārsteigts neesot. «Es liekuļotu, ja teiktu, ka to negaidīju. Man gan šķita, ka Mārtiņš apdomāsies ilgāku laiku, taču par savu lēmumu no partijas aiziet viņš mani ir informējis un arī paskaidrojis pamatojumu šādam lēmumam,» sacīja Pūce. Viņaprāt, Bondara aiziešanas iemesli «ir pamatoti un racionāli, jo līdzšinējā RA darbība ir bijusi grūti paredzama».

Deputāts apgalvoja, ka pagaidām ar Bondaru neesot pārrunāts jautājums par to, vai viņš varētu stāties LA rindās vai kādā citā politiskajā spēkā. «Viņš ir atpazīstams politiķis ar lielu piekritēju loku, un viņš būtu ieguvums jebkurai partijai,» sacīja Pūce, norādot, - ja Bondars izrādīs vēlmi iestāties LA, šis jautājums tiks vērtēts.

Pats Bondars aģentūrai LETA apgalvoja, ka jautājums par viņa turpmāko politisko piederību vēl esot pāragrs un nākotnes plānus viņš komentēt nevarot.

Kā ziņots, Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars nolēmis izstāties no Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) ietilpstošās RA.

Tā kā Bondars Rīgas domē bija vienīgais LRA pārstāvis, pastāv iespēja, ka būs jāmaina domē pārstāvētās frakcijas nosaukums. Pūce skaidroja, ka par to, kā šo jautājumu tālāk risināt, ir jākonsultējas ar LRA, jo starp abām partijām ir noslēgts sadarbības līgums.

Bondars skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, «ņemot vērā LRA pieņemtos lēmumus un RA vadošo politiķu tiešu atbildību par tās ieņemto kursu, kas nav Latvijas valsts iedzīvotāju interesēs, kā arī tuvināšanos Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), kļūstot par ZZS piedevu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu