Uzņēmēju tiesās par izvairīšanos ar aplokšņu algām no nodokļu nomaksas € 58 000 apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielos apmēros, radot valstij zaudējumus vairāk nekā 58 000 eiro apmērā, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Nozieguma izdarīšanā apsūdzēts kāda uzņēmums valdes loceklis, kurš «mantkārības vadīts un uzņēmuma interesēs» nolēma ziņojumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem, iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu pārskata mēnesī norādīt apzināti nepatiesu informāciju par uzņēmuma darba ņēmējiem un viņu darba samaksu.

Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais devis norādījumu personai, kura kārtoja uzņēmuma grāmatvedību un kura nebija informēta par viņa noziedzīgajām darbībām, noformēja VID Elektroniskā deklarēšanas sistēmā un iesniedza uzņēmuma ziņojumus, kurā netika norādīta informācija par vairākiem darbiniekiem, darba ienākumiem un aprēķinātajiem nodokļiem. Šādas rīcības rezultātā uzņēmums izvairījās no nodokļu nomaksas vairāk nekā 58 000 eiro apmērā.

Apsūdzētais valdes loceklis izmaksājis darbiniekiem grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu darba samaksu vairāk nekā 37 000 eiro apmērā, bet vēl viens lietā apsūdzētais vīrietis atbalstījis grāmatvedības uzskaitē neuzrādītās darba samaksas izmaksāšanu skaidrā naudā vairākiem darba ņēmējiem.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu