Vērtēs iespēju kompensēt parādus pašvaldību slimnīcām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valdošās koalīcijas partijas šodien apsprieda ierosinājumu ar valsts atbalstu kompensēt parādus pašvaldību slimnīcām.

«Vienotības» priekšsēdētāja vietnieks Rihards Kozlovskis šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka šo jautājumu pieteica «Vienotība». Viņš norādīja, ka valsts slimnīcām zaudējumi tika kompensēti, bet līdzīgu varētu rīkoties arī attiecībā pret slimnīcām, kur kapitāldaļu turētājs ir pašvaldība. Finanšu ministrijas pārstāvji skaidroja, ka tas iespējams tikai tad, ja nauda tiek ieguldīta pamatkapitālā, tātad Veselības ministrija juridiski kļūst par slimnīcas līdzīpašnieku.

Tas attiektos tikai uz tiem gadījumiem, kad nepieciešams «kompensēt pārstrādes», sacīja Kozlovskis. Koalīcijas vienojās, ka apspriedīs šo jautājumu ar pašvaldībām.

Zaļo un zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, kurš šodien vadīja koalīcijas sanāksmi, sacīja, ka šodien apspriest jautājums par slimnīcu parādiem. Valsts ne vienmēr varot iesaistīties, jo šādos gadījumos atbildība par parādiem jāuzņemas kapitāla daļu turētājiem, kas ir pašvaldības. Pašvaldībām jāmeklē risinājumi, kā ieguldīt savās kapitālsabiedrības, piebilda politiķis. Savukārt nākotnē vienīgais risinājums varētu būt tāds, ka valsts ir dalībnieks šajās kapitālsabiedrībās.

Tāpat koalīcija esot apspriedusi jautājumu par Kuldīgas slimnīcu, bet diskusijas vēl turpināsies, pārrunājot Eiropas fondu finansējuma sadali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu