Drošības policija sākusi kriminālprocesu pret «Nepilsoņu kongresa» iniciatoru Juriju Aleksejevu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Drošības policijā (DP) novembra beigās sākusi kriminālprocesu pret bijušo žurnālistu «Nepilsoņu kongresa» iniciatoru Juriju Aleksejevu, šodien vēsta LTV raidījums «Panorāma».

Kriminālprocess pret Aleksejevu sākts par interneta ierakstiem, kuri, iespējams, bijuši vērsti uz nacionālā, etniskā vai rasu naida izraisīšanu.

Drošības policija raidījumam norādījusi, ka «kriminālprocess tika sākts saistībā ar komentāriem, kuros pausts aicinājums «piebeigt visus fašistu izdzimteņus», kam saskaņā ar komentārā pausto pieder vairāku noteiktu tautību pārstāvji, kā arī vēršanās pret vienas tautas valodu, nodēvējot to par «fašistisku«».

DP arī norādījusi, ka šodien pret vienu personu veiktas procesuālas darbības. Aleksejevs LTV apstiprinājis, ka viņš šajā kriminālprocesā ir aizdomās turētais un paskaidroja, ka pie viņa notikusi kratīšana. Viņš gan noliedza, ka būtu rakstījis minētos komentārus.

«Aleksejevs bija vairāku drukāto mediju galvenais redaktors, bet pašlaik vada portālu «IMHOclub«. No 2005.gada līdz 2009.gadam viņš bija arī Rīgas domes deputāts no saraksta «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» un ir viens no «Nepilsoņu kongresa» iniciatoriem,» vēsta raidījums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu