Liepājā meitene gūst traumu no zābakā iekritušas petardes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Liepājā 14 gadus veca meitene guvusi traumu no zābakā iekritušas petardes, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

18.decembrī pie kādas Liepājas izglītības iestādes Krūmu ielā divi 2003. un 2002.gadā dzimuši zēni metuši petardi, kas iekritusi meitenes zābakā. Sīkāku informāciju par meitenes gūto traumu policija nesniedza, taču skaidroja, ka viņa nav smagi cietusi.

Policija skaidro notikušā apstākļus.

«Likums paredz, ka pirotehniskos izstrādājumus aizliegts izmantot, ja to izmantošana apdraud cilvēka dzīvību, veselību, mantu vai var nodarīt kaitējumu videi, kā arī alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā,» atgādināja VP pārstāve.

Policija svētku laikā pastiprināti kontrolēs tirdzniecības vietas, kurās var iegādāties pirotehniku, un sekos līdzi, vai šie izstrādājumi netiek pārdoti jauniešiem, kuri nav sasnieguši attiecīgo vecumu. Policija atgādina, ka par pirotehnikas neatļautu izmantošanu fiziskām personām paredzēts sods no 35 līdz 350 eiro, bet juridiskām personām no - 70 līdz 700 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu