Jūrmalas domes opozīcija aicinās VARAM izvērtēt Trukšņa atbilstību domes priekšsēdētāja amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Jūrmalas domes opozīcijas deputāti aicinās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) izvērtēt pilsētas mēra Gata Trukšņa (ZZS) atbilstību amatam, jo uzskata, ka pašvaldības 2018.gada budžeta izskatīšanas process neatbilst labas pārvaldības principiem, apliecināja Jūrmalas domes deputāts Guntis Grūba («Tev, Jūrmala)».

Grūba skaidroja, ka budžeta izskatīšanai sasaukta ārkārtas sēde, par kuru deputātiem paziņots iepriekšējā vakarā ap plkst.17. Deputāts norādīja, ka labas pārvaldības principi pieprasa dot laiku deputātiem sagatavoties sēdei, it sevišķi - pašvaldības budžeta izskatīšanai, kas ir teju svarīgākais pašvaldības gada dokuments.

«Budžets ir ļoti apjomīgs dokuments - tajā ir vairāk nekā 40 «Excel» tabulas, pielikumi un citi dokumenti, kurus nakts laikā pilnvērtīgi iepazīt nav iespējams,» skaidroja Grūba, paužot neizpratni arī par to, kāpēc sēde pieteikta kā ārkārtas.

Opozīcijas deputāti šodien domes priekšsēdētājam iesniedza pieprasījumu, kurā lūdza budžeta izskatīšanu atlikt uz divām nedēļām, tādā veidā dodot laiku pilnvērtīgi tam sagatavoties, taču priekšlikums tika noraidīts.

Grūba skaidro, ka līdzīgi budžets ticis izskatīts arī pirms nedēļas - apvienotajā komiteju sēdē, kur lēma par budžeta virzīšanu uz izskatīšanu domes sanāksmē. Deputāts apgalvo, ka arī šajā sēdē darbs bija sasteigts un komitejas vadītāji neņēma vērā opozīcijas deputātu lūgumu dot viņiem laiku pilnvērtīgi iepazīties ar budžeta saturu, un tikai pēc tam to virzīt skatīšanai domē.

«Komitejās, protams, tiek lemts par atsevišķām budžeta sadaļām, bet katrreiz apspriež tikai vienu nelielu jautājumu no kopējā budžeta, ko kopumā pārredzēt nevar. Deputātiem gluži vienkārši vajag laiku, lai redzētu un izvērtētu visus budžeta pielikumus, mums ir pienākums piedalīties domes sēdēs kvalitatīvi un pilnvērtīgi,» pauda Grūba.

Līdz ar radušos situāciju, opozīcijas deputāti nolēmuši lūgt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam izvērtēt domes priekšsēdētāja atbilstību ieņemamajam amatam. Grūba norādīja, ka pie ministra vērsīsies ne vēlāk kā janvāra sākumā - tiklīdz saņems visus domes un komitejas sēdes protokolus, kas kalpos par pienācīgu pierādījumu bāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu