Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu līdz ar jaunās Saeimas sesijas sākumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu līdz ar Saeimas jaunās sesijas sākumu nākamgad.

Āboltiņa intervijā aģentūrai LETA sacīja - plānots, ka šonedēļ būs pēdējā Saeimas sēde, kurā viņa piedalās. Pavasara sesijā, kura sāksies 8.janvārī, viņa Saeimas sēdēs vairs neplāno piedalīties, jo noliks mandātu.

Pirms mandāta nolikšanas politiķei gan vēl jānovada Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēde, kas notiks 10.janvārī.

Āboltiņa vēlēšanās startēja Kurzemes apgabalā. Viņai noliekot mandātu, uz vietu Saeimā varētu pretendēt cilvēks, kurš ir nākamais «aiz strīpas» šajā apgabalā - Normunds Tropiņš. Viņš gan aģentūrai LETA sacīja, ka neplāno doties strādāt uz Saeimu un turpinās darbu Talsu novada pašvaldībā, kur viņš pilda domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Nākamie, kas varētu pretendēt uz vietu parlamentā, ir Artis Gustovskis un Saeimas deputāta Hosama Abu Meri palīgs Edgars Ikstens.

Gustovskis iespēju strādāt Saeimā pagaidām komentēja piesardzīgi: «Kurzemniekiem ir teiciens, ka nevar sālīt zivis, kuras vēl nav nozvejotas.» Tomēr viņš pieļāva, ka varētu pieņemt Saeimas deputāta mandātu, ja tāda iespēja pavērsies. Tādā gadījumā viņam nāktos pamest Kuldīgas aktīvās atpūtas centra vadītāja amatu, kā arī nolikt Kuldīgas novada domes deputāta mandātu. «Man ļoti patīk šis darbs. Ja es eju uz Saeimu, tad man būs ļoti konkrēti mērķi aizstāvēt reģiona intereses,» teica Gustovskis. Viņš pārstāv reģionālo partiju «Kuldīgas novadam», kam ir noslēgts sadarbības līgums ar «Vienotību».

Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka noliks Saeimas deputātes mandātu pirms 12.Saeimas sasaukuma beigām, jo iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Pašlaik Āboltiņa ir «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja, taču 21.decembrī frakcijas vadību iecerēts pārvēlēt.

«Vienotības» valde 6.novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad «Vienotība» sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Āboltiņa vadīja «Vienotību» kopš 2011.gada līdz 2016.gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad «Vienotība» bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā «Vienotība» ir guvusi panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr tad partija piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu