Deputāti pateicas Āboltiņai, kura aizvada pēdējo Saeimas sēdi pirms mandāta nolikšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ernests Dinka, Saeima

Saeimas deputāti šodien pateicās politiķei Solvitai Āboltiņai par paveikto, jo šī bija viņas pēdējā parlamenta sēde pirms mandāta nolikšanas.

Saeimas priekšsēdētājas vietniece Inese Lībiņa-Egnere (V) no tribīnes parlamenta sēdes noslēgumā paziņoja, ka šī ir pēdējā sēde, kurā piedalās Āboltiņa. Lībiņa-Egnere arī pateicās Āboltiņai par paveikto.

Tad vairāki Saeimas Prezīdija locekļi, kā arī citi deputāti sveica Āboltiņu ar ziediem. Pēc sarunas ar kolēģiem Āboltiņa atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

Āboltiņa politikā darbojās 16 gadus un tagad plāno atgriezties diplomātiskajā dienestā. Viņa varētu strādāt Ārlietu ministrijā, bet to varēs darīt tikai pēc deputātes mandāta nolikšanas. Visticamāk, tas notiks 11.janvārī, kad mandāts tiks apstiprināts parlamentārietim, kurš strādās Āboltiņas vietā.

«Es sāku kā ierindnieks un droši vien tiku līdz ģenerālim, jo Saeimas priekšsēdētājs ir augstākais amats Saeimā,» žurnālistiem teica Āboltiņa. Viņa norādīja, ka bija pietiekami prasīga pret sevi un kolēģiem, un, viņasprāt, ne visiem tas ir bijis pieņemami. Āboltiņa piebilda, ka šajā laikā saņēmusi diezgan daudz atzinīgus vārdu, kā arī tikusi kritizēta. «Tomēr personīgais komforts ir mazsvarīgs, ja kaut ko var sasnigt ar rīcību,» teica Āboltiņa.

Viņa arī ir uzrakstījusi iesniegumu par atkāpšanos no «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājas amata.

Āboltiņa Saeimas vēlēšanās startēja Kurzemes apgabalā. Viņai noliekot mandātu, uz vietu Saeimā varētu pretendēt cilvēks, kurš ir nākamais «aiz strīpas» šajā apgabalā - Normunds Tropiņš. Viņš gan aģentūrai LETA sacīja, ka neplāno doties strādāt uz Saeimu, bet turpinās darbu Talsu novada pašvaldībā, kur viņš pilda domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Nākamie, kas varētu pretendēt uz vietu parlamentā, ir Artis Gustovskis un Saeimas deputāta Abu Meri palīgs Edgars Ikstens.

«Vienotības» valde 6.novembrī nolēma izslēgt Āboltiņu no partijas par komentāriem un rīcību laikā, kad «Vienotība» sprieda par iespēju mainīt ekonomikas ministru.

Āboltiņa vadīja «Vienotību» kopš 2011.gada - līdz 2016.gadā par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Andris Piebalgs. Toreiz Āboltiņa uz šo amatu nekandidēja. Iepriekš, kad «Vienotība» bija politisko partiju apvienība, Āboltiņa bija tās līdzpriekšsēdētāja, bet no 2008. līdz 2010.gadam - partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja.

Āboltiņas vadībā «Vienotība» ir guvusi panākumus Saeimas vēlēšanās, iegūstot tiesības trīs reizes valdību veidot Valdim Dombrovskim un vēl divas - Laimdotai Straujumai, tomēr vēlāk partija piedzīvojusi dramatisku reitinga kritumu, tam pietuvojoties 5% robežai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu