Āfrikas cūku mēri pirmo reizi konstatē Bebrenes un Šķēdes pagastos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šonedēļ konstatējuši 26 jaunus Āfrikas cūku mēra (ĀCM) gadījumus mežacūku populācijā, turklāt vīruss pirmoreiz konstatēts mežacūkām Bebrenes un Šķēdes pagastos, liecina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) publiskotā informācija.

Ilūkstes novada Bebrenes pagastā ĀCM konstatēts divām mežacūkām, arī Saldus novada Šķēdes pagastā - divām mežacūkām.

Tāpat ĀCM konstatēts pa vienai meža cūkai Dagdas novada Konstantinovas un Andrupenes pagastos, Madonas novada Aronas pagastā, Rēzeknes novada Kaunatas pagastā, Tukuma novada Degoles un Irlavas pagastos, Ventspils novada Puzes pagastā.

Pa divām mežacūkām konstatēts arī Jēkabpils novada Leimaņu pagastā, Saldus novada Zvārdes pagastā, trīs mežacūkām ĀCM konstatēts Auces novada Lielauces pagastā, bet pa četrām mežacūkām konstatēts Talsu novada Abavas un Ģibuļu pagastos.

Līdz ar to mežacūku populācijā ĀCM šogad konstatēts 1394 dzīvniekiem 83 novadu 262 pagastos.

ĀCM Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014.gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu