Apledojuma dēļ daudzviet valstī apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šorīt daudzviet apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi».

Patlaban braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Ainažu šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, uz Siguldas šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei, uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Valmierai, uz Rīgas apvedceļa (A4) posmā no Baltezera līdz Saulkalnei un posmā no Salaspils līdz Babītei.

Tāpat ar braukšanas apgrūtinājumiem jārēķinās uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Ogrei, no Lielvārdes līdz Pļaviņām un no Nīcgales līdz Krāslavai, uz Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Jelgavai, uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Kalnciemam un no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai, kā arī uz Jēkabpils - Terehova šosejas (A12) posmā no Ludzas līdz Terehovai, uz Grebņeva - Medumi šosejas (A13) posmā no Špoģiem līdz Medumiem un uz Daugavpils apvedceļa (A14) visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Rēzeknes, Talsu un Valmieras apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 126 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, atgādina «Latvijas Valsts ceļi». Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgi, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu