Apledojuma dēļ daudzviet Latvijā šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Šorīt apledojuma dēļ ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vairākiem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja valsts AS «Latvijas Valsts ceļi».

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, un ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 63 valsts AS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Šorīt braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Veclaicenes šoseju posmā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, Valmieras šoseju posmā no Braslas tilta līdz Stalbei, Rīgas apvedceļu posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils šoseju posmā no Ogres līdz Lielvārdei un no Pļaviņām līdz Nīcgalei, Bauskas šoseju posmā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šoseju, Liepājas šoseju posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, kā arī Ventspils šoseju posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Usmai. Tāpat braukšanas apstākļi apgrūtināti uz autoceļa Jēkabpils - Terehova posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem, kā arī Tīnūži - Koknese posmā no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Balvu, Bauskas, Cēsu, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Kuldīgas, Limbažu, Madonas, Ogres un Talsu apkārtnē.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, atgādina «Latvijas Valsts ceļi», aicinot autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu