«Noņems «lāstu» vai «nolādējumu», atradīs pazudušo tuvinieku» - brīdina par krāpniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/Scanpix

Brīvprātīgā sabiedriskā labuma organizācija «Bezvests.lv»otrdien nākusi klajā ar brīdinājumu.

«Ja jums ir pazudis kāds tuvinieks un ir nepieciešama policijas un brīvprātīgo palīdzība, nepubliskojiet sociālajos tīklos sludinājumus par pazudušā cilvēka meklēšanu, norādot personīgos tālruņa numurus,» savā «Facebook» profilā raksta «Bezvests.lv».

Pēdējā laikā īpaši aktivizējušies dažāda veida «labvēļi» - krāpnieki un «ekstrasensi», kuri mēģinot kaut kādā veidā piepelnīties pirms svētkiem un iedzīvoties uz nelaimē nokļuvušu cilvēku rēķina. Viņi zvanot cietušajiem cilvēkiem ar piedāvājumiem parādīt, kur atrodas pazudušais cilvēks, kā arī pie viena «noņemt lāstu, nolādējumu vai arī izārstēt no smagas slimības».

Nevienam no šiem krāpniekiem vēl ne reizi nav izdevies atrast kādu cilvēku – attālums starp viņu norādītajiem «punktiem» sasniedz līdz pat 300 kilometriem, bet par «lāsta» vai «nolādējuma» noņemšanu viņi pieprasa lielu naudu, aplaupot jau tā cietušo ģimeni.

«Neuzķerieties uz krāpnieku tukšajiem solījumiem!» brīdina «Bezvests.lv»

"Pievērsiet uzmanību, Valsts policija publisko sludinājumus par bezvēsts pazudušajiem tikai ar Valsts policijas tālruņa numuru – 110, bet brīvprātīgo meklēšanas organizācijas "Bezvests.lv" norāda policijas tālruņa numuru un savu oficiālo tālruņa numuru – 22084084. Sociālajos tīklos šādi sludinājumi tiek publicēti tikai pēc oficiāla policijas apstiprinājuma par to, ka cilvēks patiesi ir izsludināts meklēšanā. Tādā veidā, bezvēsts pazudušā cilvēka tuvinieki ir pasargāti no zvaniem, kurus veic īpatņi un šaubīgi cilvēki no zīlēšanas saloniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu