Pēc 20 darba gadiem amatu pametīs Ozolnieku SAC «Zemgale» direktore Kroģere

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Plānots, ka ar 22.janvāri Ozolnieku sociālās aprūpes centra (SAC) «Zemgale» vadītāja amatā stāsies Alvars Šteinbergs, jo pēc 20 darba gadiem atlūgumu uzrakstījusi līdzšinējā direktore Astrīda Kroģere, noskaidroja aģentūra LETA.

Kroģere klāstīja, ka 20 gadu laikā izdevies atjaunot pansionāta ēkas, uzlabot pakalpojumus un palielināt klientu skaitu.

«Kad es atnācu, bija 165 cilvēki, un septiņi no viņiem ir dzīvi joprojām. Es vienmēr cenšos atrast kaut ko viņu dvēselei un piesaistīt augstas klases māksliniekus. Pie mums ir bijis Raimonds Pauls, Olga Rajecka, Sergejs Jēgers, Raimonds Ozols,» lepojas Kroģere.

Pašlaik klientu skaits SAC ir ap 300. SAC nodrošina ne tikai ilgstošas, bet arī īslaicīgas aprūpes pakalpojumu jeb sociālās gultas, ko izmanto klienti pēc insulta vai gūžas kaula lūzumiem.

«Es mīlu savus večukus,» atzina Kroģere.

Viņasprāt, valstij jāiegulda līdzekļu paliatīvajā aprūpē, jo pašlaik Latvijā tā ir vāji attīstīta.

Kroģere uzsver, ka viņas lēmums atstāt darbu SAC nav saistīts ar Veselības inspekcijas (VI) pārbaudi saistībā ar kādas klientes nāvi, bet ar personīgajiem iemesliem.

Pašvaldības sniegtā informācija liecina, ka SAC vadītāja amatam saņemti 13 pretendentu pieteikumi, un vērtēšanas komisija kā piemērotāko izvēlējusies Šteinbergu. Lai gan pašvaldība nevēlējās sniegt komentārus par viņa līdzšinējo darba pieredzi, publiski pieejamā informācija liecina, ka Šteinbergs ir vispārējā tipa pansionāta «Madliena» direktors Ogres novadā.

Jau vēstīts, ka VI izmeklē kādas SAC «Zemgale» klientes nāvi un centra ārsta atbildību, jo, iespējams, sievietei laikus nav sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Centra kliente mirusi Jelgavas slimnīcā novembrī. Kroģere stāstīja, ka viņai bijušas problēmas ar sirdi, nierēm, attīstījusies gangrēna. Veselības problēmas saasinājušās kādās novembra brīvdienās, kad sieviete atradusies SAC, taču ne brīvdienās, ne nākamajā dienā neatliekamo medicīnisko palīdzību ārsts nav izsaucis, bet esot tikai sazinājies ar ārstniecības iestādes personālu. Slimnīcā kliente nogādāta vēlāk, kur arī mirusi.

«Tā ir bijusi ārsta nolaidība,» pārliecināta Kroģere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu