Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu vadīs bijusī VM parlamentārā sekretāre Liene Cipule

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) vadīs bijusī Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāre Liene Cipule, informēja Valsts kancelejā.

(Pievienota 8.-9.rindkopa.)

Jaunajā amatā Cipule plāno sākt strādāt no 2018.gada 8.janvāra.

Cipule ir bijusi SIA «Klīnika Diamed» vadītāja un strādājusi Rīgas Veselības centrā, Latvijas Ārstu biedrībā un Siguldas slimnīcā. Tāpat Cipule ieņēmusi VM parlamentārā sekretāra amatu. Jaunajai NMPD direktorei ir fizioterapeita grāds, kā arī veselības zinātņu maģistra grāds veselības aprūpē un sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā.

Cipule bijusi nacionālās apvienības «Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» biedre, bet vēlāk «No sirds Latvijai» biedre, no kuras Cipula izstājās pirms 12.Saeimas vēlēšanām.

Kā uzsver Cipule, NMPD attīstība un efektīva darbība ir viens no priekšnoteikumiem veselības aprūpes sistēmas stabilitātei kopumā. Īpaši pašlaik, kad mūsu valsts piedzīvo pārmaiņas veselības aprūpes organizēšanā.

«Manas prioritātes NMPD vadībā būs kvalitātes un procesu vadības uzlabošana, cilvēkresursu nodrošināšana un attīstība, kā arī efektīva finanšu resursu pārvaldība. Lielākais izaicinājums būs izveidot spēcīgu un saliedētu komandu savu ieceru realizēšanai un vienlaikus, saglabājot labākās dienesta darba tradīcijas, motivēt cilvēkus uz dienesta attīstību,» sacīja Cipule.

Valsts kanceleja atklātu konkursu uz vakanto NMPD direktora amatu izsludināja šā gada 13.novembrī. Kopumā šim amatam pieteicās astoņi pretendenti. Vērtēšanas komisija lēma, ka Cipule vislabāk atbilst NMPD direktora amata prasībām.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2011.gadā toreizējā veselības ministre Ingrīda Circene (V) Cipuli iecēla par VM parlamentāro sekretāri, taču 2014.gadā politisku apsvērumu dēļ viņa amatu pameta. Kad Cipule sāka pildīt parlamentārās sekretāres pienākumus, viņa pārstāvēja nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, bet vēlāk sāka darboties biedrībā «Demokrātiskie patrioti», kas plānoja veidot jaunu partiju. Šie notikumi bija saistīti ar toreizējā tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju un izslēgšanu no nacionālās apvienības.

Savukārt 12.Saeimas vēlēšanās Cipule plānoja startēt no partijas «No sirds Latvijai» saraksta. Tomēr neilgi pirms vēlēšanām viņa pameta partiju un vēlējās atsaukt savu kandidatūru, kas viņai neizdevās, jo Saeimas vēlēšanu likums neparedz šādu iespēju. Cipule savu lēmumu toreiz skaidroja ar nesaprotamiem ziedojumiem partijai, kā arī ar nepietiekami demokrātisku lēmumu pieņemšanas procesu.

Kā ziņots, augusta beigās iepriekšējā NMPD direktore Sarmīte Villere pameta darbu dienestā, jo progress NMPD neesot noticis nepietiekami strauji.

No amata aizejošā NMPD vadītāja skaidroja, ka šāda lēmuma iemesls esot dziļi personisks - viņa vēloties doties jaunos izaicinājumos. «Neatliekamajā medicīnā esmu izdarījusi visu, sākot no brigādes ārsta līdz dienesta direktorei, laiks iet uz priekšu,» sacīja Villere, kura vienlaikus neslēpa, ka strādāt pie esošās veselības aprūpes sistēmas ir ļoti grūti.

Uz jautājumu, vai pametusi amatu nesaskaņu ar veselības ministri Andu Čakšu dēļ, NMPD vadītāja atbildēja, ka tās gluži neesot nesaskaņas, bet viņa gribētu, lai dienests attīstās straujāk. Stājoties amatā, Villere esot definējusi gada laikā paveicamos uzdevumus, taču viss negājis uz priekšu iecerētajā ātrumā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu