Apledojuma dēļ vietām apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šorīt vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja «Latvijas valsts ceļi».

Patlaban braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Ogres līdz Krāslavai, uz Liepājas šosejas (A9) posmā no no Anneniekiem līdz Saldum, uz Ludzas šoseja (A12) posmā no Jēkabpils līdz Rēzeknei, uz Tīnūžu - Kokneses šosejas (P80) visa posma garumā, kā arī uz šosejas Grebņeva - Medumi (A13) posmā no Grebņevas līdz Rēzeknei un no Daugavpils līdz Medumiem.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Madonas, Ogres un Preiļu apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanā iesaistītas 66 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības.

«Latvijas valsts ceļi» uzsver, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgi, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu