Aizsardzības nozares vadība pavadīs karavīrus uz starptautiskajām operācijām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas armija

Ceturtdien, 4. janvārī, plkst.10 Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Ivo Mogiļnijs tiksies ar karavīriem, kuri jau tuvākajā laikā dosies veikt dienesta pienākumus NATO apmācības operācijā «Resolute Support» Afganistānā un pret teroristisko organizāciju «Daesh» vērstajā starptautiskās koalīcijas Apvienoto spēku militārajā operācijā «Inherent Resolve", portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Jau tradicionāli svinīgajā pavadīšanas ceremonijā karavīri no Aizsardzības nozares vadības saņems ceļamaizi – Latvijas karogu un rudzu maizes klaipu.

NATO apmācības operācija «Resolute Support», kurā piedalās arī Latvija, darbību sāka 2015.gada 1.janvārī. Jau 2013.gada vidū NATO vadītie Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF) atbildību par drošību visā valstī nodeva Afganistānas nacionālajiem drošības spēkiem.

Latvijas karavīri «Resolute Support» operācijā izvietoti Marmalas bāzē Mazarišarīfā, Kabulā un Bagramā, kur ieņem padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus, apmācot un sniedzot atbalstu Afganistānas armijai.

Lai koordinētu starptautiskās sabiedrības rīcību cīņai pret grupējumu «Daesh», ASV sadarbībā ar sabiedrotajiem ir izveidojušas starptautisku koalīciju, vienlaikus izveidojot arī Apvienotos spēkus, kuri Irākā un Sīrijā īsteno ASV vadīto operāciju «Inherent Resolve». Saeima 2016.gada 14.janvārī atbalstīja lēmumprojektu par Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību pretterorisma operācijā Irākā un 2017.gada 7.decembrī Saeima nolēma līdz 2020.gada 1.februārim pagarināt Latvijas karavīru dalību starptautiskajā operācijā.

Šobrīd Latvija dažādos apmēros piedalās arī ES pretpirātisma operācijā «ATALANTA», Eiropas Savienības Apmācības misijā Mali un ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali «MINUSMA», kā arī ES Jūras spēku Vidusjūrā «EUNAVFOR Med» militārajā operācijā «Sophia».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu