Uz grants autoceļiem iestājies šķīdonis; satiksmei slēgti četri ceļu posmi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ilgstošo nokrišņu dēļ uz grants autoceļiem visā valstī ir iestājies šķīdonis, bet atsevišķās vietās satiksmei slēgti applūduši autoceļu posmi, informēja «Latvijas valsts ceļi».

Lai grants autoceļi netiktu sabojāti neatgriezeniski, šķīdoņa laikā daudzviet ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta kustība transportam, kas ir smagāks par desmit tonnām.

«Latvijas valsts ceļi» atgādina, ka uzlabot grants autoceļu stāvokli, veicot uzturēšanas darbus, ir iespējams tikai tad, kad beigsies lietavas un grants segums apžūs. Pretējā gadījumā smagā uzturēšanas tehnika, uzbraucot uz autoceļa, ka ir zaudējis nestspēju, var vēl vairāk to sabojāt un padarīt neizbraucamu.

Tāpat ilgstoša lietus dēļ daudzviet ūdenstilpnēs ir paaugstinājies ūdens līmenis un meliorācijas sistēmas, kas daudzviet netiek uzturētas tehniskā kārtībā, nevar nodrošināt ūdens atvadi, informē «Latvijas valsts ceļi». Rezultātā atsevišķās vietās autoceļi applūst un ir slēgti satiksmei.

Šo iemeslu dēļ ir slēgts reģionālā autoceļa Koknese - Ērgļi (P79) posms. Apkārtējā grunts līdzās ceļam ir pārmitrināta, bet pašu ceļu izskalo līdzās esošais avots. Slēgto posmu var apbraukt pa autoceļiem Vestiena - Indrāni - Liepkalne - Ogreslīči (V885) un Pļaviņas - Ērgļi (P78).

Tāpat slēgts autoceļa Šķirpāni - Soboļina (V540) posms uz Zilupes un Ludzas novadu robežas, autoceļš Ziras - Vēkas (V1350) Ventspils novada Užavas pagastā un autoceļa Iecava - Lambārte (V1047) posms pie Iecavas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu