Pilsētnieka kartes ieviešana Daugavpilī varētu izmaksāt divus miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Pilsētnieka kartes ieviešana Daugavpilī varētu izmaksāt aptuveni divus miljonus eiro, balstoties uz veiktajiem aprēķiniem, prognozē Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Darba grupa, kas strādāja pie jautājuma par Pilsētnieku kartes ieviešanu, ir beigusi darbu un patlaban tiek gatavots gala ziņojums, kas vēlāk tiks nodots izskatīšanai domes deputātiem. Ja tiks pieņemts labvēlīgs lēmums, tiks veikts specifikāciju un kartes izstrādes iepirkums, skaidroja Zdanovskis.

Vicemērs norādīja, ka Ministru kabineta noteikumi uzliek pašvaldībai par pienākumu nodrošināt gan pārvadājumus sabiedriskajā transportā, gan arī iedzīvotājiem sniegtās sociālās palīdzības uzskaiti. Tāpēc ir jāpieņem principiāls un politisks lēmums, kā šī uzskaite tiks veikta - vai tas notiks ar pilsētnieka kartes palīdzību vai kā citādi.

Ja viss noritēs raiti, tad jau martā varētu būt pabeigti iepirkumi un rudenī pilsētnieka karti varētu sākt izmantot pirmām kārtām skolēni, jo tā darbotos arī kā skolēna karte, un to kategoriju pilsētas iedzīvotāji, kas saņem dažādus atvieglojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu