Izvērtēs Kaimiņa izteikumus, ka Kalnozols ir «traks un sit sievu»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien vienbalsīgi lēma ierosināt lietu par iespējamu parlamentārieša Artusa Kaimiņa (KPV LV) ētikas pārkāpumu saistībā ar viņa izteikumiem par deputātu Valdi Kalnozolu (ZZS).

Kalnozols iesniegumā Ētikas komisijai prasa izvērtēt Kaimiņa izteikumus, saukt viņu pie atbildības, nosakot «augstāko soda mēru», kā arī veicināt, lai Kaimiņš publiski atsauktu savus apgalvojumus un atvainotos.

«Kopš brīža, kad Artuss Kaimiņš ir kļuvis par Saeimas deputātu, viņš neskaitāmas reizes aizvainojoši un neētiski izteicies par mani un citiem kolēģiem,» iesniegumā komisijai skaidro Kalnozols. Īpaši viņš izceļ 16.novembra un 7.decembra Saeimas sēdes, kad Kaimiņš debašu laikā vērsies pie Kalnozola. Kā piemēru viņš min šādas Kaimiņa replikas: «Kad pēdējo reizi savu sievu siti?», «Aizej pie ārsta, ja gribas!», «Tu nodarbojies ar emocionālo vardarbību šeit», «Tu esi slims!», «Un es sapratu, Valdi Kalnozol, manuprāt, jūs tiešām esat traks».

Kalnozols prasa izvērtēt izteikumus, kas esot personīgi aizskaroši viņam un ģimenes locekļiem. «Lūdzu izvērtēt manu iesniegumu ne tikai par manu personīgo aizskaršanu un apvainojumu, bet arī par manas sievas un bērnu aizskaršanu,» iesniegumā pauž Kalnozols.

«Šāda veida uzvedība un personīgi aizskarošu apgalvojumu izteikšana pret mani un pārējiem Saeimas kolēģiem no deputāta Kaimiņa puses jau ir izveidojusies par normālu ikdienas praksi, savukārt brīdī, kad deputāts pārkāpj jebkādas «sarkanās līnijas» un sāk aizskart parlamentāriešu ģimenes locekļus un bērnus, tas ir jāaptur un par to jāsoda nekavējoties,» pauž Kalnozols.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu