Saeima rīt lems par Gustovska mandāta apstiprināšanu Āboltiņas vietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Paredzēts, ka līdzšinējais Kuldīgas novada domes deputāts, pašvaldības iestādes «Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs» vadītājs Artis Gustovskis rīt Saeimas sēdē nodos svinīgo zvērestu un sāks pildīt Saeimas deputāta pienākumus.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien izskatīja politiķes Solvitas Āboltiņas iesniegumu par mandāta nolikšanu, Normunda Tropiņa atteikšanos strādāt parlamentā, kā arī Gustovska iesniegumu.

Komisija aicinās Saeimu iekļautu šo jautājumu ceturtdienas, 11.janvāra, Saeimas sēdē.

Āboltiņa vēlēšanās startēja Kurzemes apgabalā. Viņai noliekot mandātu, uz vietu Saeimā varētu pretendēt cilvēks, kurš ir nākamais «aiz strīpas» šajā apgabalā - Tropiņš. Viņš gan aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka neplāno doties strādāt uz Saeimu un turpinās darbu Talsu novada pašvaldībā, kur viņš pilda domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Gustovskis ir nākamais sarakstā, kas varētu pretendēt uz vietu parlamentā.

Saeimas deputāts zaudē mandātu brīdī, kad parlamentārieša pilnvaras tiek apstiprināts citam politiķim.

Āboltiņa jau iepriekš bija paziņojusi, ka noliks deputātes mandātu pirms 12.Saeimas sasaukuma beigām, jo iecerējusi atgriezties diplomātiskajā dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu