Judins aicina publiskot «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas slēgtās sēdes stenogrammu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas deputāts Andrejs Judins (Par!/V) aicina publiskot «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas 4.janvāra slēgtās sēdes protokolu un stenogrammu, liecina politiķa kontā vietnē «twitter.com» pievienotais iesniegums.

Politiķis norāda, ka tas ir atkārtots aicinājums publiskot šo informāciju. Komisijas deputātu vairākums nevēloties, lai 4.janvārī iegūtā informācija būtu publiski pieejama un izmantota komisijas galaziņojumā, uzsver Judins.

Šajā sēdē tika iztaujāti ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece Juta Strīķe, bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, pašreizējā KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča, bijušais Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieks, Pretterorisma centra vadītājs Juris Leitietis un bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs.

Iesniegumā komisijas priekšsēdētājai Ingunai Sudrabai (NSL) Judins pauž, ka sēdē uzklausītās personas nesniedza nedz slepenu, nedz konfidenciālu informāciju. Tomēr Judina jau iepriekš izteiktais priekšlikums publiskot sēdes protokolu, izņemot no tā informāciju, ko varētu uzskatīt par ierobežotas pieejamības, netika atbalstīts.

«Ņemot vērā, ka sēdē tika apspriesti jautājumi par kriminālprocesa kvalitāti un apstākļiem, kas traucēja izmeklēšanu analizējamajā kriminālprocesā, 4.janvārī parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdes laikā iegūtās informācijas pieejamības ierobežošanai nav pamata un tā traucē parlamentārās izmeklēšanas mērķu sasniegšanu, jo ierobežo parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputātu iespēju izmantot 4.janvārī iegūto informāciju, lai gatavotu komisijas galaziņojumu,» teiks Judina vēstulē Sudrabai.

Tāpēc viņš lūdz publiskot šīs sēdes protokolu un stenogrammu, noņemot tiem ierobežotās pieejamības informācijas statusu.

Kā ziņots, gan pirms sēdes, gan tās laikā raisījās kaismīgas diskusijas, vai šai komisijas sēdei jābūt slēgtai.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu