Līgatnes Dabas takās atzīmēs lācenes Ilzītes 17 gadu jubileju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Velga Vītola

Līgatnes Dabas takās šodien plkst.12 notiks lācenes Ilzītes 17 gadu jubilejai veltīts pasākums, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Par godu dzimšanas dienai Ilzīte saņems īpašu torti, kas gatavota no dažādiem lāču gardumiem - laša, riekstiem, medus un biezpiena. Tradicionāli torti lācenei gatavo un pasniedz Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola.

«Lācene Ilzīte ir Latvijas slavenākais lācis, jo to izaudzināja cilvēks - zvērkope Vītola. Ķepaiņa augšanai ir sekojusi līdzi vai visa Latvija. Ilzīte ir viena no zināmākajām Līgatnes dabas taku iemītniecēm, viņa ir filmēta daudzās dokumentālās un mākslas filmās, bet ievērojami dabas fotogrāfi viņu iemūžinājuši savās fotosesijās,» sacīja Rēna.

Viņa arī norādīja, ka lācene piedzimstot svēra aptuveni 500 gramus, bet 17 gadu laikā viņas svars ir pieaudzis līdz aptuveni 150 kilogramiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu