Nākamnedēļ plāno atjaunot satiksmi uz reģionālā autoceļa Koknese–Ērgļi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Valsts ceļi

Nākamnedēļ plāno atjaunot satiksmi uz reģionālās nozīmes valsts autoceļa Koknese–Ērgļi (P79) posmā pie Ērgļiem, kur 3. janvārī izveidojās noslīdenis un tamdēļ satiksme tika slēgta.

Satiksme tiks atjaunota pa vienu joslu. Lai to panāktu, ir rasts pagaidu risinājums – tiks veidots uzbērums, lai paplašinātu autoceļu uz meža pusi, savukārt upes pusē tiks uzstādītas barjeras, lai norobežotu to ceļa daļu, kura ir potenciāli bīstama.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis šodien apmeklēja bojāto autoceļa Koknese–Ērgļi posmu, kur tikās ar VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) un VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) vadību un apskatīja tur notiekošos būvdarbus. «Atbildīgie dienesti ir reaģējuši operatīvi un, tiklīdz laika apstākļi to ļāva, ir sākti darbi, lai atjaunotu satiksmi, kas patlaban ir primārais uzdevums,» norādīja ministrs.

«Laika apstākļu dēļ situācija ar grants autoceļiem pagājušajā nedēļā visā valstī bija un arī vietām vēl paliek sarežģīta. Vietējo autoceļu sakārtošanai ilgus gadus netika atvēlēti līdzekļi, kā rezultātā Latvijā ir ļoti liels grants autoceļu īpatsvars. Tieši tāpēc nākamajos trīs gados ir ieplānots papildu finansējums no valsts budžeta, lai sāktu grants autoceļu remontu. Šogad tiks savesti kārtībā 400 kilometri vietējās nozīmes autoceļu ar grants segumu,» uzsvēra Augulis.

Lai veiktu kapitālo remontu un atjaunotu satiksmi pa abām joslām, LVC jau pašlaik ir norīkojusi atbildīgo projekta vadītāju un gatavo iepirkumu projektēšanai. Pēc projekta izstrādes tiks izsludināts iepirkums būvniecībai. Būvniecība un autoceļa posma atjaunošana visticamāk notiks 2019. gadā.

Vizītes ietvaros ministrs un atbildīgās amatpersonas apskatīja arī reģionālās nozīmes autoceļu Ērgļi–Jaunpiebalga–Saliņkrogs (P33) un vietējās nozīmes autoceļu Lautere–Jumurda (V839).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu